NDMBGD: Poziv svima da se uključe u aktivnu kampanju bojkota izbora 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ uputila je danas poziv svim građanima, političkim organizacijama, pokretima, sindikatima, akademskoj zajednici, medijima i civilnom društvu da javno podrže „Deklaraciju o bojkotu izbora“ i uključe se u aktivnu kampanju bojkota predstojećih izbora.

„Deklaracija o bojkotu izbora dokument je kojim je inicijativa ‘Ne davimo Beograd’ predstavila plan puta do slobodnih i poštenih izbora i izlaska iz krize u kojoj je kriminalna politička elita okupirala našu državu. Ona je temelj borbe za slobodnu i demokratsku Srbiju, u kojoj je bojkot prvi korak. Naša borba je iznad pojedinačnih političkih interesa partija, to nije borba za funkcije i mandate, to je borba za slobodu svih građana i građanki Srbije“, navodi se u saopštenju.

Ta inicijativa je pozvala sve aktere javnog života da naprave široki front koji će obezbediti dugoročnu promenu društva, a ne kratkoročnu korist i kalkulaciju kako bi se jedna politička partijska struktura zamenila drugom.

Inicijativa je podsetila da deklaracija predviđa tri ključne tačke – bojkot izbora na svim nivoima koje sprovode „kriminalno-partijske elite na vlasti“, sprovođenje aktivne kampanje za slobodu i demokratizaciju Srbije i borbu za buduće slobodne i fer izbore na svim nivoima i slobodu medija.

„Mi se ne plašimo kriminalnog režima Srpske napredne stranke i njenih satelita. Naša borba je iznad pojedinačnih političkih interesa partija, a to nije borba za funkcije i mandate, to je borba za slobodu svih, kao i za demokratizaciju Srbije“, navela je inicijativa u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari