Foto: Ne davimo Beograd

„Mi smo videli da na području Savskog nasipa nikakvi zakoni ni pravila ne važe, pa smo odlučili da se skućimo ovde, jer, kao i mnogima koji su već ovde izgradili kuće, nama naši stanovi nisu dovoljni. Mi smo ljudi pod stresom, i kako bismo rešili naše potrebe za odmorom i relaksacijom, uzeli smo lopate u ruke i počeli izgradnju“, rekao je predstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović.

On je „zahvalio raznim inspekcijama i policiji što nisu izašli na teren, jer su tako pokazali da im je zaista stalo da građani rade šta god žele, gde god to žele, dokle god su bogati i uticajni“.

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ smatra da su od životnog značaja za grad Beograd očuvanje Savskog nasipa i uklanjanje nagomilanih nelegalnih građevina koje ga ugrožavaju.

„Savski nasip predstavlja zaštićeno područje vodoizvorišta, područje koje štiti Novi Beograd od poplava, i vredan prirodni resurs i stanište ptica. Nažalost, nebrigom, nečinjenjem i bahatim ponašanjem pojedinaca, Savski nasip je ugrožen i pretvoren u zagrađenu privatnu zonu“, upozorava se u saopštenju.