Ne davimo Beograd na Samitu: Internacionalizam ili nestanak 1Foto: Facebook/ Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd učestvovala je danas na prvom samitu Progresivne internacionale – međunarodne organizacije koja objedinjuje progresivne, zelene i levičarske organizacije i aktiviste.

Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović u uvodnom govoru poručio je da je povezivanje aktera širom sveta od ključne važnosti za jačanje lokalnih pokreta i predstavlja nadu da je drugačiji, pravedniji, ravnopravniji i održiviji svet moguć.

Sa samita su poslate poruke da je zajednička vizija saradnje ljudi, demokratije, solidarnosti i održivosti jedino moguća ili će civilizacija nestati od posledica klimatskih promena koje se ubrzano približavaju, saopštila je Inicijativa.

Zbog pandemije korone, samit je održan putem online platforme okupivši desetine predstavnika i predstavnica progresivnih, zelenih i levih pokreta, stranaka i organizacija iz svih delova sveta.

Tokom dva dana u celodnevnim raspravama i diskusijama pod krovnim nazivom „Internacionalizam ili nestanak“ tragalo se za zajedničkim internacionalnim odgovorom na višestruke krize sa kojima se čovečanstvo suočava, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari