Ne davimo Beograd: Vacić se tragikomično nudi da brani Staru planinu od MHE (VIDEO) 1Miša Vacić Foto: Medija centar

Pokret Ne davimo Beograd saopštila je danas da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić tokom posete Staroj planini izneo niz vulgarnosti, uvreda i pretnji prema tom pokretu i pokušao da unese podele među ekološkim aktivistima.

„Napadajući Ne davimo Beograd, Vacić se tragikomično nudio da brani Staru planinu od MHE, godinama nakon što je borba za reke počela“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je Ne davimo Beograd u skladu sa svojom vrednosnim uverenjem da se javna i prirodna dobra čuvaju i unapređuju u svim dosadašnjim prilikama iskazivao podršku borcima protiv malih hidroelektrana i na Staroj planini, ali i širom Srbije i regiona.

Dodaje se da je Ne davimo Beograd u meri u kojoj je to organizatorima bilo potrebno i da su organizovali autobus koji je iz Beograda vodio aktiviste na vađenje cevi na Rakitskoj reci u avgustu prošle godine i sada pozvao  građane na „Ekološki ustanak“ 10. aprila.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ne davimo Beograd: Vacić se tragikomično nudi da brani Staru planinu od MHE (VIDEO)”

  1. Као аутора сталне поставке Музеја одбране река Старе планине, који је настао да гратификује напоре грађана села Темска и околних села, да током пола века борбе одбране Топлодолску реку и друге реке на Старој планини, морална дужност ми је да јавности представим људе који су то учинили, а за које јавност скоро да и не зна. Пре свих то су дипл. инж. Душан Митић, затим председник Савеза месних заједница Старе планине г. Небојша Илић, академик Радивоје Манчић, али и бројни мештани са Старе планине… Надам се и очекујем да ће независни новинари потражити ове људе, без којих река Старе планине одавно не би било.
    Сви они који присвајају њихове напоре и представљају се као заштитници старопланинских река су људи који желе да профитирају на туђим жртвама. Иако нисам могла да спречим долазак г. Вацића, могу само да поручим да је недопустиво вређање активиста и говор мржње у Музеју који самим својим постојањем негује потпуно другачије вредности. Те вредности односе се, пре свега, на јачање критичког мишљења и јачање институција, што је управо супротно од онога што је г. Вацић изјавио и како се понашао у просторијама Музеја.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.