Pokret Ne davimo Beograd postaje stranka Zeleno-levi front 1foto Ne davimo Beograd zeleno levi front

Pokret Ne davimo Beograd prikupio je preko 11.000 potpisa i formalno postaje politička partija Zeleno-levi front, koja će delovati u celoj Srbiji, navodi se u saopštenju NDB koje je sada potpisano sa Zeleno levi front (ZLF).

“Prikupljanje potpisa za osnivanje Zeleno-levog fronta je uspešno realizovano za manje od mesec dana, u trideset tri gradova i opština u Srbiji, što je svojevrstan podvig s obzirom na tehničke kapacitete i ograničene termine notara za prikupljanje potpisa”, izjavio je Dobrica Veselinović, prenosi se u saopštenju.

Uz Ne davimo Beograd, Zeleno-levi front će činiti i lokalne partnerske organizacije Kritična masa Kula, Izbor za našu opštinu, Inicijativa za Požegu, Lokalni front Vajevo i Inicijativa za Lajkovac. Nedavno su otvorene kancelarije u Nišu, Somboru i Užicu, a uskoro se očekuje otvaranje kancelarija i u Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima, dodaje se.

Zeleno-levi front je partija koja će nastaviti da promoviše vrednosti koje je zastupao pokret Ne davimo Beograd, odnosno da gradi zelenu, pravednu, slobodnu i snažnu Srbiju. Borićemo se na teritoriji cele Srbije za slobodno građansko društvo razumevanja, pravde, solidarnosti i jednakih šansi, ističe se.

Dugujemo veliku zahvalnost svima koji su svojim potpisom podržali osnivanje Zeleno-levog fronta i pozivamo sve građanke i građane da podrže našu borbu, zaključuje se na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari