Ne davimo Beograd: Vacić se tragikomično nudi da brani Staru planinu od MHE (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Као аутора сталне поставке Музеја одбране река Старе планине, који је настао да гратификује напоре грађана села Темска и околних села, да током пола века борбе одбране Топлодолску реку и друге реке на Старој планини, морална дужност ми је да јавности представим људе који су то учинили, а за које јавност скоро да и не зна. Пре свих то су дипл. инж. Душан Митић, затим председник Савеза месних заједница Старе планине г. Небојша Илић, академик Радивоје Манчић, али и бројни мештани са Старе планине… Надам се и очекујем да ће независни новинари потражити ове људе, без којих река Старе планине одавно не би било.
    Сви они који присвајају њихове напоре и представљају се као заштитници старопланинских река су људи који желе да профитирају на туђим жртвама. Иако нисам могла да спречим долазак г. Вацића, могу само да поручим да је недопустиво вређање активиста и говор мржње у Музеју који самим својим постојањем негује потпуно другачије вредности. Те вредности односе се, пре свега, на јачање критичког мишљења и јачање институција, што је управо супротно од онога што је г. Вацић изјавио и како се понашао у просторијама Музеја.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.