Građani se razišli posle protesta ispred Skupštine Srbije (FOTO) 1Protest ispred Skupštine Srbije Foto: B. Cvejić

Građani koji su u Beogradu protestovali ispred zgrade Narodne skupštine Srbije, razilaze se pošto su zviždanjem i povicima ispratili poslanike koji su bili na konstitutivnoj sednici novog skupštinskog saziva.

Okupljeni na protestu su skandirali „Ua!“ i „Izdaja!“ dok su poslanici, uz policijsko obezbeđenje, posle polaganja zakletve izlazili iz Skupštine pred kojom su metalne ograde.

Imali su transparente s natpisima „Ua, Vučićeve sluge“ i „Ua, lažni poslanici“.

Lider Pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović, sazvao je današnji protest s ciljem da se „blokiraju falsifikovani poslanici da konstituišu falisfikovanu skupštinu“.

Kako je javio reporter Danasa Bojan Cvejić, oko Doma narodne Skupštine danas se okupilo oko stotinak građana koji protestuju, a bilo je pojačano i prisustvo policije.

Učesnici protesta, u jednom trenutku su gađali zgradu jajima i paradajzom, kada su videli da poslanici izlaze iz nje, prenela je Beta.

Policija je nastojala da piše kaznu lideru Pokreta Dosta je bilo Saši Raduloviću, jer je zaustavljen saobraćaj ispred skupštine, skupom na koji je pozvao.

Međutim, od toga je odsutala kada su okupljeni potrčali ka ogradi ispred zgrade Skupštine.

Policija je odvela kroz Pionirski park jednog demonstranta koji je prethodno skandirao služeći se megafonom.

On je skandirao: „Vućiću Šiptaru, platićeš izdaju“ i „Ne damo Kosovo“.

Saša Radulović izjavio je jutros da ga je policija sprečila da prisustvuje protestu ispred Doma Narodne skupštine Srbije, ali je ipak stigao na taj skup.

On je, nedaleko od zgrade Skupštine, kod Trga Nikole Pašića, rekao novinarima da je današnji saziv Parlamenta „falsifikovan, kao i izbori“.

U zgradi Skupštine konstituisan je 12. saziv Skupštine Srbije

Za poslednjih 30 godina građani Srbije često su viđali ista lica u skupštinskim klupama, neki od njih su i sada kandidovani.

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da demokratija u Srbiji danas „umire“ sa formiranjem Skupštine Srbije, koju je ocenio kao „lažnu“ i „nenarodnu“.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

30 reagovanja na “Građani se razišli posle protesta ispred Skupštine Srbije (FOTO)”

   • Ovakav narod ne zasluzuje bolju vlast. Boli njih briga sto ce cukununuci i njihova pokolenja da ispastaju.

  • Objasni kakvu kradju. Šta lupaš, što se opozicija nije ujedinila pa da izadje na Izbore i pokuša nešto da uradi. Ovako da pričamo kradja, a na svakom izbornom mestu bila po dvojica iz svake stranke kada su prebrojavani glasovi. Najlakše da se kaže kradja.

 1. Ovo da nije tragično,bilo bi smešno!!!
  Nekoliko desetina građana?????
  Pa ženina i moja rodbina kad se skupi ima nas više!!!
  Ma dajte više……

   • Zato sto imamo i nas posao i nas zivot a ne da nam zanimanje postane ucesnik protesta.. Inace svako krstenje okupi vise ljudi..

   • Poštovani Bule, da je neko pametniji i zreliji od g. Radulovića, pa da i izađemo. Ovako oni (mislim na sve koji se predstavljaju kao opozicija) samo uzurpiraju mogućnost da se pojavi iole ozbiljna opozicija.

    • Pripadam generaciji koja je od početka devedesetih izražavala bunt protiv tadašnjeg režima, na trgovima, na stranicama tadašnje čak i u vreme Miloševića slobodne štampe, kad smo prelazili dnevno desetine kilometara beogradskih ulica, u zaludnoj nadi ali bez straha od vojske, počicije i svake vrste fizičke i psihičke torture. A sada, kad jedna šaka jada vlada ovom propalom zemljom niko osim jaja i paradakza ne može da smisli drugi vid otpora, a kamoli da izvede na ulicu bar nekoliko stotina hiljada ljudi u bilo koje doba dana i noći, kao što je bilo 9.marta, za vreme Vidovdankog sabora, i nadalje. A sve to bez mobilnoh telefona i ostalih tehničkih pomagala. E pa sada smislite gospodo „opozicionari“ neku novu dramaturgiju“ pa da i mi. stariji izađemo na ulicu. U protivnom od paradajza i jaja pravićemo neki tzv.ručak, jer za bolje i nemamo, a ni vi ni to ne zaslužujete.

     • Poštovana Jamina, delim vaše stavove, ali politička borba je mnogo kompleksnija stvar od huliganstva. Za proteklih 20 godina ne pročitah iole ozbiljan politički program, a političkih stranaka i političara ko pleva.

    • Ko si bre ti da procenjujes ko je pametan ko budala? Daj napisi sta s,i ko si, kolko razreda skole imas, pa i ako ih dosta imas cime se (kakvim rezultatima u zivotu) kvalifikujes da procenjujes ljude.

  • Spinuju botovi, komentarišu broj okupljenih, a nema komentara o razlogu okupljanja istih….

   • Razlog je isti, kao i u svim ostalim drzavama. Narod video koliko su nesposobni politicari na vlasti ( a jos nesposobniji politicari „opozicije“ koji takodje stoje u redu za botovski sendvic, samo dok niko ne gleda ). Tek je stucnost „eksperata“ koji sve to analiziraju po jutarnjim programima, na nivou Monti Pajtona.

 2. Ajde „narodna“ policijo, šta čekaš? Ajde suzavac i pendreke po narodu , vidite da vam gazdi prete smrću.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.