Nepovoljna epidemiološka situacija odložila sednicu Skupštine grada Bora 1Foto: Beta/Milan Obradović/MO

Za sutra zakazana sednica Skupštine grada Bora je, kako je sopštila gradska Služba za protokol i informisanje, otkazana usled nepovoljne epidemiološke situacije.

Novinarima je konferenciji za medije prezentovana informacija da je prema rezultatima koji su juče stigli četvrtina testiranih bilo pozitivno.

Naime, od 58 testiranih lica na Kovid 19 bilo je pozitivno 15 i sada su na teritoriji Grada Bora 63 osobe pozitivne na krona virus, te je ukupna epidemiološka situacija u Boru ocenjena kao nepovoljna.

Prema rečima epidemiološkinje borskog Doma zdravlja dr Javorke Stankulić primetno je da se starosna granica pomerila naniže jer najveći broj zaraženih ima između 40 i 49 godina, mada je korona virusom zaražena i mlađa osoba starosti 18 godina.

Uglavnom su to porodični kontakti gde su prethodno neki od članova bili zaraženi.  Čekaju se rezultati za  još 39 testiranih lica.

Inače, u Boru je pre nedelju dana uvedena vanredna situacija i inspekcijski organi kontrolišu sprovođenje propisanih mera.

Što se sednice borskog lokalnog parlamenta tiče, nov termin održavanja sednice nije saopšten.

Pred odbornicima je trebalo da se nađu, pored ostalog, predlog Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji Bora, predlog o sprovođenju konkursa za izbor direktora JKP „3. oktobar“ i „Zoo vrta“, izveštaji o radu Gradskog veća i gradonačelnika u 2019. godini,  kao i predlog Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji Bora za 2020/2021. godinu.

I u Negotinu su juče zabeležena dva nova slučaja zaražavanja.

Prema podacima sa zvaničnog sajta Opštine Negotin pozitivni nalazi evidentirani su kod muške osobe (69) hospitalizovane  26. oktobra na negotinskom grudnom odeljenju, a koja je dan zbog obostrane upale pluća transportovana u nišku Infektivnu kliniku.

Drugi muškarac (63) ima blažu kliničku sliku i na kućnom je lečenju. U negotinskoj opštini je u trećem talasu, od 2. oktobra, registrovano 19 novozaraženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari