Nikodijević: Grad normalno funkcioniše, novi saziv u zakonskom roku 1Foto: BeoInfo

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, koja će se održati 9. maja, biće izabran predsednik parlamenta, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara.

Pre svega toga odbornicima će biti potvrđen mandat, ali će biti izabrana i nova gradska izborna komisija, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

On je, gostujući na RTS-u, precirao da zakon definiše da nakon toga ide izbor gradonačelnika i njegovog tima i onda skupština nastavlja svoj redovni rad kao i do sada, prenosi BeoInfo.

– Zakonski rok za održavanje konstitutivne sednice je 60 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora, a od dana konstituisanja 30 dana za izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća koji se biraju zajedno sa gradonačelnikom kao njegov tim. Zakonski rok će biti ispoštovan, može to da se desi i prvog narednog dana posle konstitutivne sednice, ali i poslednjeg dana roka – istakao je Nikodijević.

On je naglasio da, kada se konstituiše skupština grada, do izbora novog gradonačelnika,  sadašnji aktuelni  saziv obavlja svoju funkciju.

– Beograđani ni jednog dana neće biti bez gradonačelnika, kao što imate prilike da vidite da od završetka izbora grad normalno funkcioniše. Sve će biti završeno u zakonskom roku. Bavimo se svakodnevnim problemima, nastavljamo dalje sa investicionim ciklusom, a Beograđani neće ostati uskraćeni ni za veliki broj manifestacija koje se održavaju. Sva preduzeća najnormalnije funkcionišu – rekao je Nikodijević.

Kako je najavio, i ovog puta, kao i 2014. godine, sednicom će predsedavati najstariji odbornik, to je Profir Rančić, sa izborne liste SNS-a, koalicioni partner iz PUPS-a, kao i da očekuje da će, i sada, kao i tada, biti na visini zadatka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari