Nikola Jovanović: Neću biti deo razdružene opozicije 1Foto: FoNet/ Medija centar

Nikola Jovanović, bivši potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića, kaže za Danas da neće biti deo odborničkog kluba Stranke slobode i pravde, sindikata Sloga i Pokreta za preokret koji bi ove nedelje trebalo da oforme svoj odbornički klub u Skupštini grada Beograda.

Kako je Peđa Mitrović, član Predsedništva SSP, najavio prekjuče, tokom ove nedelje 13 odbornika iz Stranke slobode i pravde, Pokreta za preokret i Sloge formiraće novu odborničku grupu pod nazivom Sloboda i pravda.

Toj grupi neće se pridružiti Narodna stranka, čiji je sagovornik Danasa do pre par meseci bio potpredsednik, iako se uveliko spekulisalo da je pravi razlog za njegovu ostavku u NS upravo prelazak u stranku Dragana Đilasa.

– Žao mi je što vidim da se definitivno razdružila zajednička odbornička grupa u Skupštini grada Beograda, čiji sam bio predsednik do septembra ove godine. Svi zajedno smo radili na tome da ona služi kao stožer otpora režimu u Beogradu, uporišna tačka beogradske opozicije i da pruži značajan doprinos buđenju energije i nade u prestonici. Upravo zbog neslaganja da se krene u razbijanje jedinstvene odborničke grupe, podneo sam u julu ove godine ostavku na sve stranačke funkcije u Narodnoj stranci, koja je 2. jula donela odluku o razdruživanju. Nisam želeo da budem deo politike sa kojom se duboko ne slažem – kaže Nikola Jovanović.

Kako dodaje, uveren je da samo jedinstvena opozicija može pobediti u Beogradu do 2022. godine, jer „u vremenu neprikrivene strahovlade nije momenat da se delimo, povlađujemo ličnim sujetama i da se ljubomorno neguju sitne razlike na lokalu“.

– Želeo sam, posebno nakon uspelog bojkota u Beogradu, da odmah zajednički krenemo u kampanju za poštene izbore i pobedu na njima, ali nekima je prestrojavanje unutar opozicije bilo važnije. Želim svim svojim kolegama odbornicima, kako iz bivše stranke, tako i iz SSP-a, Sloge i Pokreta za preokret, puno sreće i uspeha. Centar za lokalnu samoupravu će nastaviti da radi u javnom interesu i da kao organizacija zagovara jedan novi sistem, u kojem se građanin neće osećati bespomoćno i skrajnuto – poručuje Jovanović, koji je osnivač pomenutog udruženja CLS, koji je podneo ostavku i na funkciju odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari