Niške Dveri traže momentalnu ostavku Dragane Sotirovski 1Foto: Beta/ Saša Đorđević

Gradski odbor Dveri zatražio je danas „momentalnu ostavku“ gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski zbog najnovijih „uvreda i kleveta“ koje je uputila opoziciji, a i svim građanima Niša, zbog čega je „nedostojna javne funkcije na kojoj se nalazi“.

Gradonačelnica Sotirovski je na svom oficijelnom fejsbuku nedavno poručila „stop“ svim „ljudskim olupinama“, „propalim Đilasovim kafedžikama“, „razočaranim direktorima kojima ne produžismo mandat“, „neostvarenim radnicima pojedinih preduzeća“, „suprugama od kojih su muževi na vreme pobegli“ i „zaposlenima koji su samo u Titovo vreme poštovali instituciju u kojoj rade“. Ona je zaključila da bi „svi da budu lideri koji misle da bez političkog programa, vizije, stava, harizme mogu da prevare narod“.

– Vređanjem opozicionih lidera na privatnoj osnovi, Sotirovski vređa sve niške samohrane majke, sve ugostitelje, sve one koji se trude da prežive poštenim radom, sve poštene koji jedva sastavljaju kraj sa krajem u ovom zlatnom, najnesrećnijem dobu sotirovskih. Klevetom, vređanjem i lažima o ljudima na najprizemniji način, ali u skladu sa svojim zalutalim bićem, Sotirovski obavlja funkciju gradonačelnika na nedostojan način, koji predstavlja uvredu za sve Nišlije- navodi se u saopštenju Dveri.

U njemu se dodaje da umesto da se „sukobi između različitih mišljenja razrešavaju umnim govorom i javnom raspravom“,  Sotirovski poseže za onim što jedino zna- klevetama i pretnjama“. Ona pribegava „tiranskom načinu pravljenja spiskova političkih neistomišljenika, suparnika, sugrađana koji zato što se ne slažu sa njenom politikom i javno je kritikuju bivaju pretvoreni u neprijatelje, nad kojima onda svaka odmazda postaje legitimna“.

– To što Dragana Sotirovski ne ume da vozi škodu – nije najstrašnije, bar dok neko ne nastrada, poput nesretne Stanike Gligorijević, na doljevačkoj naplatnoj rampi. Naš najveći problem nije slupana škoda, iako je javno vlasništvo. Naš problem je što Sotirovski ne ume da upravlja gradom, naš problem je javni interes koji je slupala ova neuka žena za veoma kratko vreme- navode Dveri.

Gradonačelnica Niša je lokalnim medijima „razjasnila“ ovakav rečnik tvrdnjom da su „ljudske olupine“ oni koji „izmišljaju afere i stalno pokušavaju da vas omalovažavaju i da na bilo koji način ospore ono što radite, a bez argumenata”. Ona je “precizirala” da njen post “nije namenjen aktivnoj opoziciji koja rad i predlaže, već „takozvanoj“ opoziciji, koja je bojkotovala izbore i koja se plaši da izađe na crtu, već iz prikrajka proziva i kontroliše”. “Većina njih” su, kazala je, “ljudske olupine” zbog toga što i dalje podržavaju  “ljude koji su pljačkali i koji su doveli naš grad do ruba propasti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari