NOVA: Srbija i ovaj Dan mladih dočekuje u državi zarobljene budućnosti 1

Srbija i ovaj 12. avgust, Međunarodni dan mladih, dočekuje sa poražavajućim statističkim podacima o desetinama hiljada onih koji je svake godine napuštaju, tražeći priliku za boljom budućnošću negde preko granice, saopštila je Nova stranka.

Kako se navodi u saopštenju ove stranke, dok se aktuelni režim samo na konferencijama za medije navodno zalaže za unapređenje školstva, digitalne učionice, dualno obrazovanje i hvali nepostojećim novim radnim mestima, kao primer u praksi nameće upravo svoje čelne ljude sa kupljenim diplomama i falsifikovanim doktoratima.

„Zato i ne čudi nedavna poražavajuća vest da naši mladi, uspešni i perspektivni sportisti ove godine prvi put nisu poslati na Univerzijadu ili da naša dijaspora apeluje na neophodnost snažnijih veza sa svojom državom, koje vlast uporno ignoriše. Njihov cilj i jeste da se eliminiše svako misleće biće koje bi jednog dana moglo da uzdrma fotelje njihovih kadrova“, ističu iz Nove stranke.

Forum mladih Nove stranke podsetio je na Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Srbiji za 2018. godinu, koji je sprovela i javnosti predstavila Krovna organizacija mladih Srbije, a u kojem se akcentuje da mladi sve manje imaju poverenja u demokratiju, te se samim tim sve manje uključuju u politiku i promene.

„Naša je dužnost da vlasti svakoga dana stavljamo jasno do znanja da nisu oni budućnost Srbije. Njena budućnost su mladi koji žele da ostanu u svojoj zemlji ili se u nju vrate, u njoj rade, grade svoju budućnost, započinju poslove, zasnivaju porodice. Forum mladih NOVE zato poziva sve svoje vršnjake da se aktivno uključe u politiku, kako bismo se zajedno borili i izborili da ovaj Međunarodni dan mladih bude poslednji koji ćemo dočekati u državi zarobljene budućnosti“, zaključuju iz ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari