Nova Srbija: Mediji objavili izmišljeni događaj o Velimiru Iliću 1

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić odbacio je danas optužbe iznete u Srpskom telegrafu da je na naplatnoj rampi na autoputu vređao jednu ženu i najavio da će ta stranka još danas preduzeti korake protiv tog dnevnog lista.

Ilić je na konferenciji za novinare naveo da je događaj koji je opisan izmenjen i da je njega prikazao u negativnom kontekstu.

Srpski telegraf naveo je danas da je Ilić vređao ženu na naplatnoj rampi, da je njoj pozlilo pa je morala da interveniše i Hitna pomoć.

Ilić je dodao da ga je ispovocirala ta žena na naplatnoj rampi i da je zbog toga prešao u drugu traku autoputa.

Govoreći o obeležavanju dve godine rada Vlade Srbije, Ilić je naveo da premijerka Ana Brnabić slavi i priča o velikim uspesima Vlade, kao i da je najviše pažnje posvetila digitalizaciji i razvoju lokalne samouprave iako, po njegovim mišljenju, Vladu vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ona nije predsednik Vlade, ona nema svoju Vladu, nije izabrala Vladu, već je nasledila od Vučića. Ovo je Vučićeva Vlada a ona je samo postavljena. I dalje sve poslove vodi Aleksandar Vučić, sve investicije sklapa, sve investitore dovodi, sve o infrastrukturi ugovara, pogađa i dovodi takođe Vučić. Vučić je Vlada Republike Srbije, tako da Vlada na čelu sa Anom Brnabić nema nikakvu ulogu u svemu tome“, rekao je on.

Dodao je da je bilo pomaka u digitalizaciji i u lokalnoj upravi, ali nedovoljno i da niko ne kaže da „uvoz u Srbiji drastično raste a izvoza gotovo da nema“.

Ilić je istakao da je premijerka Srbije rekla da je bezbednost građana povećana i dodao da „kada spavamo toliko smo bezbedni da voz može da nam uleti u kuću“. On je kazao da smatra da je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović trebalo da podnese tada ostavku, a premijerka da zatraži izveštaj o događaju.

„Predsedništvo Srpske narodne stranke i Glavni odbor su ispred parlamenta. To Srbija ne može da dozvoli i to Brnabićka ne zna“, zaključio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari