Nova Srbija: Režim hoće finansijski da nas iscrpi 1Foto: Logo

Nova Srbija saopštila je danas da u poslednjih nekoliko meseci „svakodnevno trpi pravno i institucionalno nasilje“ u vidu čestih prekršajnih kazni i prinudnih naplata što kako se ocenjuje, ima za cilj „finansijsko iscrpljivanje stranke kako bi uoči predstojećih izbora ostala bez sredstava za kampanju“.

Navodeći da se „nasilje“ ogleda u „permanentnom nastojanju države da finansijski iscrpi stranku tako što se pojačavaju pritisci izricanjem drastičnih kazni za prekršaje koji neretko datiraju i iz kampanje za opšte izbore iz 2012.godine“, iz Gradskog odbora Nove Srbije u Čačku su ocenili da se takvim postupanjem stranka „diskriminiše i kažnjava za razne bizarnosti“.

„Kazne se dobijaju preko dobro umrežene sudske i javno izvršiteljske ‘mafije’ u Srbiji. Često nam stižu na plaćanje i prinudnu naplatu određeni predmeti po kojima se postupa čak i bez prethodno donetih pravosnažnih i izvršnih sudskih presuda, odnosno bez bilo kakvog vođenja odgovarajućih sudskih postupaka“, stoji u saopštenju.

Nova Srbija je ocenila da takvo postupanje vlasti pokazuje da je „od strane režima targetirana kao politička stranka koju treba uništiti, ne pitajući za cenu i ne birajući načine“.

„Cilj ovakvog ponašanja vladajuće stranke prema Novoj Srbiji je prilično lako prozreti: izricanjem svakodnevnih kazni i zahtevima za plaćanje raznih taksi i drugih penala pokušava se finansijsko iscrpljivanje, kako bi se naša politička organizacija u predvečerje redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora ostavila bez sredstava za nesmetano funkcionisanje i vodjenje predstojeće predizborne kampanje“, piše u saopštenju.

Stranka je podsetila da od 1. januara naredne godine na snagu stupaju odredbe novog Zakona o izvršenju i obezbedjenju i ocenila da će se primenom tih odredaba „još više pogoršati“ položaj mnogih porodica sa skromnim primanjima.

„Sve to vodi u totalni haos i rasulo, gde država kreira ambijent u kome bogati postaju još bogatiji, a siromašni sve dublje tonu u beznadje. Jedini izlaz i rešenje postojećih problema vidimo u što skorijem obaranju sa vlasti postojeće političke nomenklature, kako bi država i narod krenuli u oporavak od zla i zuluma koje svakodnevno trpe“, ocenila je Nova Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari