Nova stranka osudila progon lekara potpisnika peticije za smenu Kriznog štaba Vlade Srbije 1Foto: Logo

Nova stranka osudila je danas, kako su naveli, „progon, pritiske, pretnje i zastrašivanje“ lekara koji su potpisali peticiju „Ujedinjeni protiv kovida“, uz ocenu da su oni mogući zbog politizacije zdravstva.

U saopštenju te partije dodaje se da je to i posledica „podele plena“, gde se na funkcije postavljaju „isključivo partijski poslušnici“.

„Nakon što je lekarka koja već 20 godina radi u GAK Kliničkog centra Srbije, po potpisivanju ‘Peticije doktora ujedinjenih protiv kovida’, skinuta sa operativnog programa i izbačena iz svoje dotadašnje kancelarije, postalo je jasno da režim uzvraća merama progona“, nevale je Nva stranka.

„Tako su njihova i meta tabloidnog blata ovoga puta postali lekari koji su potpisali peticiju, predstavljeni kao ‘oni koji urušavaju poverenje građana u institucije’ „, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se i da slične ili iste udarce trpe godinama i opozicioni simpatizeri, „što je dokaz da smo na pragu jednoumlja i jednopartijske države koja svoje prste meša i tamo gde im nije mesto“.

„Nova stranka apeluje da lekari nisu ničiji neprijatelji, jer njihova savest, moralni kodeks i etika nalažu da uvek budu na strani pacijenata. Tako su uradili i oni koji su potpisali Peticiju… Umesto da ih neko sasluša i konsultuje, uzvraćeno im je tipično naprednjačkim manirom – zastrašivanjem, uvredama i pretnjama“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari