Nova stranka pozdravila odluku o ukidanju pritvora uzbunjivaču Obradoviću 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Nova stranka pozdravila je odluku o ukidanju pritvora uzbunjivaču iz namenske fabrike „Krušik“ iz Valjeva Aleksandru Obradoviću, koju je danas doneo Viši sud u Beogradu.

U saopštenju stranke navodi se da su podršku Obradoviću iskazali podnevši, na osnovu njegovih tvrdnji, krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka i bivšeg direktora Krušika Mladena Petkovića zbog malverzacija u prodaji oružja.

„Stoga i sada od nadležnih pravosudnih organa zahtevamo da, nakon ukidanja pritvora Obradoviću, isti odrede osobama navedenim u krivičnoj prijavi lidera Nove stranke Zorana Živkovića, jer su to lica koja treba da budu predmet istrage, a ne neko ko je razotkrio njihov kriminal“, istakla je Nova stranka.

Dodaje se da su funkcioneri te stranke u utorak uveče posetili Obradovića u njegovom domu gde su, uoči odluke nadležnog suda, istakli da on mora biti na slobodi, a da je obaveza i dužnost gradajana da ne dozvole ta „velika afera, kao mnoge druge, prođe nekažnjeno“.

Tokom te posete ponovljen je predlog koji je izneo Zoran Živković da Aleksandar Obradović postane novi direktor Krušika, „jer kao neko ko je godinama odlično radio svoj posao i nije želeo da žmuri na kriminal koji ga je zahvatio, to najviše i zaslužuje“.

„Naša borba se zato nastavlja, kako bi kriminalnom režimu Aleksandra Vučića i SNS-ovaca konačno došao kraj, a sve ono kroz šta su prošli ne samo Obradović, već i svi koji su se usudili da dignu glas protiv naprednog urušavanja naše zemlje, epilog dobilo u povratku Srbije na put slobodnih, demokratskih zemalja Evrope 21. veka, u kojoj se kriminal kažnjava, a poštenje nagrađuje“, zaključila je ta stranka.

Radnik valjevske fabrike „Krušik“ nalazio se tri meseca u pritvoru, a uhapšen je 18. septembra na svom radnom mestu zbog sumnje da je počionio odavanje poslovne tajne.

Obradović je ukazao na koruptivne aktivnosti u vezi sa trgovinom oružjem, odnosno da su neke privatne kompanije po povlašćenim cenama kupovale oružje iz te vojne fabrike, a među tim kompanijama je i firma „GIM“ koja se povezuje sa ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Brankom Stefanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari