Nova stranka traži da komore organizuju lekare kako bi se sprečilo širenje korona virusa 1Foto: Pixabay/Darko Stojanovic

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan uputio je danas zahtev Lekarskoj komori Srbije, Stomatološkoj komori Srbije i Komori medicinskih sestara i tehničara da organizuju kolege lekare kako bi se sprečilo širenje zaraze korona virusom.

Kako je saopštila Nova stranka, Movsesijan, inače doktor stomatologije, rekao je da će i građani biti spokojniji ako se medicinski radnici dobro organizuju.

„Pred nama su dani velikih izazova i pažnja građana Srbije će biti usmerena baš na nas, zdravstvene radnike. Borba koja nam predstoji neće trajati kratko, zbog toga apelujem na naše komore da otvore mogućnost za prijavljivanje volontera. Komore imaju evidenciju o osposobljenosti i validnosti naših licenci, a u najskorije vreme možemo očekivati da će naše koleginice i kolege biti desetkovani i da neće moći da odgovore zadacima zbog prirode posla koji obavljamo“, kazao je Movsesijan.

On je rekao i da je potrebno napraviti „rezervni sastav“ koji bi u svakom trenutku mogao da dopuni eventualni nedostatak ljudskih resursa u zdravstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari