Novaković: Pismo gradonačeniku Novog Sada 1Borislav Novaković Foto: N1

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković ocenio je danas u otvorenom pismu gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da gradom ne upravlja on, već Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Javna je tajna da Novim Sadom ne upravljate vi nego Andrej Vučić. Nije nepoznato da sve ključne odluke u Novom Sadu donosi Andrej Vučić, a da se vi sa tim odlukama samo poltronski upoznajete i egzaltirano saglašavate“, navodi Novaković u otvorenom pismu koje je medijima prosledila Narodna stranka.

Novaković podseća na nedavnu posetu gradonačelnika Vučevića prigradskom mestu Budisava, uz ocenu kako bi to bila „jedna od uobičajenih i rutinskih aktivnosti, da nije iskrsao jedan ‘detalj’, koji predstavlja ključ za razumevanje načina na koji vlada Aleksandar Vučić i načina na koji funkcioniše država“.

„U Budisavi, u neposrednom okruženju, zajedno sa vama, pojavio se Andrej Vučić“, piše Novaković i dodaje kako „Andrej Vučić, kao prvi reket Srbije, kampuje u Novom Sadu i ne propušta da otprati nijednu investiciju u našem gradu“.

Novaković ocenjuje kao je „od momenta kada su Aleksandar i Andrej Vučić zajahali Srbiju stvoren paralelni sistem odlučivanja“.

„Imamo institucionalni i partijski tok događaja. Partijski centar moći donosi sve odluke, a posao institucija je da tim, u osnovi kriminalnim aktivnostima, daju privid pravnosti“, navodi u otvorenom pismu Novaković.

Od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića Novaković traži odgovor na pitanje „u kom svojstvu se u Budisavi pojavio Andrej Vučić“.

„Slike sa događaja pokazuju da je tik do vas. Poseta Budisavi nije najavljena kao stranačka, te je Andrej Vučić bio u nekoj drugoj ulozi“, navodi Novaković, pozivajući se na fotografju objavljenu na društvenim mrežama, na kojoj je Vučević sa Andrejem Vučićem u Budisavi na otvaranju kanalizacione mreže.

Novaković u pismu poručuje da „Građani Novog Sada imaju pravo“ da čuju od gradonačelnika u kom svojstvu je Andrej Vučić bio u Budisavi – kao pratnja, u stranačkoj ulozi ili u ime izvođača radova.

U otvorenom pismu poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković poziva gradonačelnika Novog Sada na tv-duele i predlaže da mu da bira dan, vreme i televiziju na kojoj će „suočiti stavove“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari