Novi Pazar: Novi poziv na protest "1 od 5 miliona" na novoj FB stranici 1Foto: vikipedia

Novi Pazar je, i minule subote, ostao bez protestne šetnje.

Pre nedelju dana na Fejsbuk stranici Levica Srbije Novi Pazar zakazana je „mirna protestna šetnja protiv sadašnje vlasti“. U subotu u 18 sati na gradskom trgu nije bilo nikoga da se solidariše „sa građanima Srbije koji od decembra, u brojnim gradovima, organizuju proteste“.

Skoro nedelju dana su Novopazarci nagađali ko stoji iza ovog poziva. A onda je Levicu Srbije Novi Pazar zamenila stranica „Stari Dedo“. Dan uoči zakazane šetnje, FB stranica Levica Srbije Novi Pazar je „ugašena“, ali se poziv pojavio na stranici „Stari Dedo“ i protest je zakazan za narednu subotu, 23. februara. Novi autori poziva napisali su da su protiv mnogih principa „koje ovih dana propagiraju neki propali „demokratski političari“ u Srbiji, a koji pošto-poto žele da preuzmu primat na ovim protestima.

„Nećemo da dajemo podršku ni Dverima, ni Našima, ni Đilasu, ni Jeremiću, ni Tadiću. Nikom od njih. Ovo je naše! I ustajemo za naše dobro! Ovo će biti glas ogorčenog naroda sa prostora Sandžaka i Novog Pazara. Niste Vi, predsedniče „svih građana“, ništa uradili za ovaj kraj, za Sandžak, za Srbe i Bošnjake, koji ovde žive. Koji žive u Pazaru i drugim gradovima. Dotakli smo dno, „predsedniče“, a svi zaslužujemo bolji život!“. U potpisu je „Jedan od 5 miliona“.

Spekuliše se da je sve ovo nova ujdurma političkih aktera u ovom gradu. Glumac Rifat Rifatović, na kojeg je prvo pala sumnja da stoji iza prvog poziva, kaže da „ne može niko da se krije iza FB profila, iza tuđih imena i imaginarnih likova, ukoliko misli da je ovaj sistem koji živimo dobar“.

– Mislim da je zbog toga otkazan protest, jer je ljudima dosta lažnih superheroja. U ovom gradu će se desiti protesti, kad ljudi vide na koju će stranu da prekrene ova borba, jer imamo običaj da sačekamo pobednika. Ovog puta neće moći tako – naglašava Rifatović.

Pred građanima Novog Pazara je novih nedelju dana da pogađaju ko stoji iza poziva za protestnu šetnju i da li će biti organizovana. Inače, Fejsbuk stranica „Stari Dedo“ posebno je postala poznata kada se kandidovala za izbore za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV). I tada je ostalo nepoznato ko stvarno stoji iza te stranice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari