Novi Sad: Konstituisana Skupština grada, Vučević kandidat za gradonačelnika 1Novoizabrani odbornici Supštine grada Novog Sada Foto: R. B.

Jelena Marinković Radomirović (33) sa liste SNS izabrana je za predsednicu Skupštine grada Novog Sada na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta koja je održana u sali Skupštine Vojvodine zbog poštovanja mera zaštite od korona virusa.

Za nju su glasali odbornici koalicije oko SNS, SPS, LSV, SVM, Istine i Ruske stranke, dok u glasanju nisu učestvovali odbornici SRS, Metle i SPAS-a.

Ona je bila sedma na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, a bila je odbornica SNS i u prethodne četiri godine. Po zanimanju je diplomirani ekonomista – master. Zaposlena je u Novosadskom sajmu, gde obavlja funkciju izvršne direktorke za integrisane marketing komunikacije.

Završen je samo manji deo posla posle lokalnih izbora. Aktuelni gradonačelnik i predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio je da ostaje u gradu i u narednom mandatu, odnosno da će biti kandidat SNS za gradonačelnika Novog Sada, te da o odlasku na druge funkcije (ministar pravde…) niko sa njim o tome nije razgovarao.

Prema njegovim rečima, gradonačelnik i Gradsko veće biće izabrani u roku od 30 dana, a tek treba da obavi konsultacije sa drugim odborničkim grupama o sastavu buduće vlasti, iako koalicija oko SNS ima apsolutnu većinu sa 52 odbornika od ukupno 78. Koalicija SPS-JS ima 10, Vojvođanski front, Metla, Spas i SRS imaju po tri, SVM dva, apo jednog odbornika „Istina“ i Ruska stranka.

Novi Sad: Konstituisana Skupština grada, Vučević kandidat za gradonačelnika 2
Miloš Vučević predstavlja rukovodstvo Skupštine grada Novog Sada Foto: R. B.

Vučević je rekao da SNS ulazi u treći mandat vlasti u gradu i najavio da će šansu dobiti novi ljudi.

„Moramo da se menjamo, moramo da tražimo još bolja kadrovska rešenja“, ali nije odgovorio na pitanje zašto se gradska vlast ne konstituiše ni posle dva meseca od kako je SNS ubedljivo pobedila na izborima.

„Da imamo sve složene kockice izašli bi na današnju sednicu. Nismo ni počeli razgovore o vlasti u gradu“, odgovorio je Vučević na pitanje zašto se ne bira gradonačelnik i Gradsko veće.

A šta to koči, interesovalo je novinare, a on je odgovorio:

„Ne koči ništa, vadgamo šta će biti sa koalicijom. Novi Sad je veliki grad, ne može da se stavi u ravan sa Beočina i Sremskih Karlovaca. Novi Sad ima posebnu političku težinu. Gledamo sa kim ćemo praviti koaliciju. Ja sam bliže stavu da opet pravimo široku koaliciju. Razgovaraćemo sigurno sa SPS i Vojvođanskim frontom, možda i sa Spasom, sa SVM sigurno“, naveo je Vučević.

On je u svojstvu potpredsednika SNS najavio promenu gradonačelnika u više vojvođanskih gradova i opština – Somboru, Subotici, Kikindi, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

„U Vršcu mislim da ostje isti. Imaćemo novupredsednicu opštine u Srbobranu, i u Bačkom Petrovcu, ako formiramo većinu. U Beočinu će vladati SPS, tamo su dve liste ušle u parlament, SPS je pobedio, čestitam, neka formiraju vlast“.

„Ne čudi me što su oni pobedili, nego što ne formiraju vlast. Mi nećemo ulaziti u vlast u svim opštinama po svaku cenu. Gde nisamo postigli dobre rezultate mislim da ne treba da ulazimo u vlast“, rekao je Vučević.

„Ja sam za to da se formira šira koalicija za Novi Sad, da formiramo širi front za očuvanje zdravlja građana, jačanje ekonomije i rešavanje komunalnih problema. Simbol naše kampanje i mandata u naredne četiri godine treba da bude novi most i rekonstrukcija Spensa kao velikih problema. O tome ćemo više pričati kada budemo predstavili kandidata za gradonačelnika“, rekao je Vučević najavljujući i promene u gradskim preduzećima kako bi se šansa dala novim ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari