Novi Sad: Pokret za preokret zatražio hitnu smenu Branke Bežanov 1 Foto: Pokret za preokret (Arhiva)

Gradski odbor Pokreta za preokret u Novom Sadu zatražio je danas hitnu smenu potpredsednice Skupštine grada Novog Sada Branke Bežanov koja je, kako se navodi u saopštenju, „juče bila u delegaciji Novog Sada na četničkom derneku u Višegradu“.

Tražimo hitno izjašnjavanje Srpske napredne stranke, Lige socijalista Vojvodine i Socijalističke partije Srbije, koji su glasali za izbor Branke Bežanov na mesto potpredsednika Skupštine Novog Sada da li će podneti zahtev za njenu smenu ili im je prihvatljivo njeno ponašanje, ističe u saopštenju novosadaski odbor Pokreta za preokret.

Od stranaka koje su podržale izbor Branke Bežanov zahteva se odgovor „da li podržavaju pesme koje su se pevane na tom skupu“, poput one „Biće opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina“.

„Pitamo i da li je ovo samo nastavak politike ‘100 Muslimana za jednog Srbina’, koju u ime Skupštine Novog Sada Sada sprovodi njena potpredsednica Branka Bežanov“, ističe se u saopštenju novosadskog odbora Pokreta za preokret.

Postojavanje pripadnika Ravnogorskog pokreta u nedelju u Višegradu osudile su brojni zvaničnici, domaće i međunarodne organizacije i ambasade u BiH. Zvaničnici Bosne u Hercegovine, predstavnici Evropske unije, OEBS, ambasada SAD i Velike Britanije pozvali su juče nadležne institucije da reaguju na okupljanje pripadnika ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu i na poruke koje su se čule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari