NS: Ispitati Vučića 1Foto: Twitter / Nova stranka

Nova stranka zahteva ostavke ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova, Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, čime bi, kako ističe u saopštenju,“jasno dali do znanja da ne stoje iza maltretiranja časnih vojnih lica i zloupotrebe policije i vlasti u svrhe Aleksandra Vučića i njegove stranačke kamarile“.

Stranka podseća da je Vojni sindikat Srbije saopštio da je kapetan V.M. lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja, a nakon verbalnog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su mu došli na vrata sa spiskom za evidenciju tzv. sigurnih glasova uoči predstojećih izbora.

Kapetan V.M. je tražio da vidi spisak i upitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici, pri čemu je od njih vređan, a posle i prijavljen, te lišen slobode, podseća Nova stranka. Ta stranka traži od policije da odmah reaguje po službenoj dužnosti i podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića zbog zloupotrebe službenog položaja i podsticanja drugih lica na krivično delo, „budući da aktivisti SNS rade ono što im naloži partijski šef“.

Nova traži prijavu protiv Aleksandra Vučića kao ovlašćenog lica i zakonskog zastupnika SNS i smatra da policija mora podneti i ispitati ga, kako bi došla do saznanja odakle aktivistima birački spiskovi, jer se samo na njima nalaze popisani svi članovi jednog domaćinstva. Nova stranka u saopštenju izražava zabrinutost i zbog toga što su režimski mediji već počeli sa satanizacijom kapetana V.M. koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari