NS: Svetski mediji pišu o medijskoj hajki protiv Jeremića 1Foto: Narodna stranka

Vašington Post, Njujork Tajms i drugi ugledni svetski mediji pišu danas da se protiv Vuka Jeremića u Srbiji vodi medijska hajka u vezi sa suđenjem Patriku Hou i to uprkos činjenici da zvanični dokument američkog državnog tužioca pokazuje da Jeremić nije ni osumnjičen, niti ikada tražio bilo kakav dogovor sa vlastima SAD, saopštila je danas Narodna stranka.

Asošiejted Pres ističe da su novinari ove agencije imali uvid u dokument koji je potpisao državni tužilac Džefri Berman i prenosi izjavu Jeremića u vezi sa brutalnom kampanjom koja se u Srbiji protiv njega vodi, a u vezi sa procesom suđenja bivšem ministru unutrašnjih poslova Hong Konga čime se nanosi šteta ugledu Srbije u svetu, ističe u saopštenju NS.

„U Srbiji je ceo proces prikazan kao da se meni sudi, a za mene je izuzetno značajno da se skine ljaga sa imena Srbije“, rekao je Jeremić za Asošiejted pres.

Prema oceni NS, ova ugledna svetska agencija, kao i Vašington post podsećaju i da je Jeremić lider opozicione Narodne stranke u Srbiji, ističu da je njegovim svedočenjem završena njegova uloga u ovom procesu kao i da će se očekuje da će suđenje Patriku Hou trajati naredne dve sedmice.

Asošiejted pres objavio je ranije danas da je bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić izjavio da nikada nije prisustvovao bilo kakvomlošem postupku kineskog biznismena Patrika Hoa, optuženog za korupciju.

Patrik Ho je pred sudom u Njujorku optužen za podmićivanje članova vlada Ugande i Čada, kako bi omogućili unosne poslove kineskoj naftnoj kompaniji CEFC Čajna Enerdži, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari