Tepićeva traži zabranu Srpske radikalne stranke 1(arhiva) Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke upitala je danas republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li ima nameru da pred Ustavnim sudom inicira zabranu Srpske radikalne stranke posle presude Haškog tribunala kojom je lider radikala Vojislav Šešelj osuđen kao ratni zločinac za podstrekivanje progona naših sugrađana u Hrtkovcima.

Radikali su, reagujući na to pitanje , Tepićevoj uputili niz uvreda  i psovki koje su se čule i u prenosu.
„Šešelj predstavlja stranku koja javno negira tu presudu i spreman je da ga, nadam se, ne na taj način ponovi. Ovo je uslov da Dolovac pred Ustavnim sudom inicira zabranu ove političke partije koja u svom delovanju i dan danas podstiče na progon naše sugrađane nesrpske, odnosno drugačije nacionalnosti“, rekla je Tepićeva koja je javnu tužiteljku Dolovac pitala i šta je učinila povodom zahteva koji je Tepićeva uputila tužilaštvu 5. decembra prošle godine da se pred Ustavnim sudom inicira zabrana delovanja organizacije Nacionalni srpski front.

Poslanica  Nove stranke imala je pitanje i za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i ministarku pravde Nelu Kuburović. Pitali ih je da li slučajno znaju “da li je Dolovec živa i da li ta žena postoji i čime se bavi svih ovih meseci?“.

Reagujući na dobacivanje radikala iz skupštinskih klupa  Radoslav Milojičić, poslanik DS  pitao je  predsedavajućeg da li je moguće da nije hteo da reaguje na najgnusnije uvrede i pretnje koje su poslanici SRS izgovorili Tepićevoj.

„Tri puta smo mi iz DS vas molili i dobacivali da reagujete. Imam i snimak. Zaista šta bi bilo da se tako neko obrati vašoj ćerki ili nekom ko je vama blizak. Dokle mislite da radite ovakve stvari. Zar niko nema kičmu da kaže: Dosta“, pitao je Milojičić, zatraživši snimak iz skupštinske sale na kom se, kako je naveo, može videti maltretiranje poslanice DS Aleksandre Jerkov na prošloj sednici kada su je okružili poslanici SRS i pretili joj i psovali je, i kada je neko na njenim papirima ispisao brutalne uvrede.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari