Obradović: Apel premijerki da razgovara sa ratnim veteranima 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je grupa ratnih vojnih invalida i veterana počela štrajk glađu u Skupštini Srbije i da traže razgovor sa nekim od predstavnika vlasti, pre svega predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Obradović je, na konfereniji za novinare u Domu Narodne skupštine Srbije, apelovao na Gojković, ministre Zorana Đorđevića i Aleksandra Vulina, ali i premijerku Anu Brnabić da neko od njih dođe i razgovara sa tim ljudima koji su se okupili ispred i u Skupštini.

Država to ne sme da dozvoli na Vidovdan, na dan kada se sećamo svih onih koji su dali živote za otadžbinu, rekao je Obradović i ocenio da je situacija alarmantna jer se radi o ljudima slabog zdravstvenog i materijalnog stanja koji protestuju, a niko neće da ih primi.

Obradović je rekao da se nalaze u sali za prijem građana u Skupštini Srbije, na ulazu iz Kosovske ulice, da su proglasili štrajk glađu o čekaju da ih primi Gojković i neko iz vlasti.

Kao opozicija, rekao je Obradović, mogu da ih saslušam, predložim rezoluciju, u njihovo ime govorim, ali oni su u sali za prijem gradjana u zgradi skupstine i ne mogu da rešim to.

Apelovaću na njih da ne štrajkuju glađu, ne treba im to na svu muku koju imaju, rekao je Obradović koji je napomenuo da službe u parlamentu rade do 15:30 sati i ne zna kako će situacija da se potom odvija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari