Obradović: Da li Željko Mitrović duguje za porez državi više stotina miliona dinara? 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ko štiti Željka Mitrovića od neplaćanja poreza državi i ko mu daje državne subvencije uprkos ogromnim poreskim dugovima njegovih firmi i njega lično, pitao je danas prvi čovek Dveri, Boško Obradović.

„Nije prvi put za devet godina vlasti SNS da Željko Mitrović duguje za porez državi. Zbog presudne uloge TV PINK u pozitivnoj propagandi aktuelne vlasti i negativnim kampanjama protiv njenih političkih protivnika koje traju 24 sata dnevno Željku Mitroviću je oprošten svaki zločin, kriminal i neplaćanje poreza“ – rekao je Obradović.

On je naveo kako su i ranije Mitrovićeve firme imale ogromne dugove prema zaposlenima i državi za porez, ali je vlast to uvek prikrivala, omogućavala mu različite reprograme i izbegavala da ga kazni.

„Ono što je posebno skandalozno jeste metoda kojom je Željko Mitrović izbegavao da plati porez a uspevao da dobije državne subvencije. To je rađeno uz pomoć stare oprobane prevare da se zatvara jedna, a otvara nova firma na koju se prebacuju zaposleni i onda ta nova firma potražuje pomoć od države jer ona stara to ne bi mogla zbog nagomilanih poreskih dugovanja“ – izjavio je Obradović.

On je uputio pitanje Poreskoj upravi – da li je tačno da u ovom trenutku nekoliko Mitrovićevih firmi i on lično kao poreski obveznik duguju preko 250 miliona dinara, dakle, više od dva miliona evra?

„Ako je ovo tačno onda je to najbolji dokaz kako funkcioniše korumpirani sistem u Srbiji i kako su kao „beli medvedi“ zaštićeni svi oni koji verno služe ovoj vlasti, pa i njihove kriminalne i koruptivne radnje. Svestan sam da će ako je ovo tačno Željko Mitrović i Poreska uprava gledati da negiraju moje navode i ispeglaju podatke, ali nadam se da istraživački novinari kojih još uvek ima u Srbiji to neće dozvoliti“ – objasnio je Obradović.

On očekuje da će zbogizrečenog doživeti novi krug „medijske satanizacije“ na televiziji Pink.

„To je cena koja mora da se plati u borbi za promenu ove vlasti i čitavog korumpiranog političkog sistema koji ovde traje 30 godina, a čiji je jedan od simbola upravo Željko Mitrović, ljubimac svih vlasti od JUL-a, preko DOS-a do SNS. Građani Srbije su željni pravde i prave političke promene desiće se onda kada Željko Mitrović bude završio u zatvoru, a TV PINK-u bude oduzeta nacionalna frekvencija i zabranjen rad.“ – rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari