Obradović: Đukanović uveo Vučića u svet kontroverznih biznismena 1Foto: Twitter

Milo Đukanović je uveo Vučića u svet stranih obaveštajnih agentura i kontroverznih biznismena koji su pomogli dolazak SNS na vlast, a zauzvrat dobili poslove sa državom i oslobođenje od krivične odgovornosti.

Jedan od tih je svakako (Mohamed) Dahlan, koji je prvo dobio crnogorsko pa srpsko državljanstvo – poručuje za Danas prvi čovek pokreta Dveri Boško Obradović, upitan da prokomentariše navode iz intervjua koji je predsednik Crne Gore dao agenciji Beta, u kome tvrdi da predsednikom Vučićem nema komunikaciju niti poslovni odnos.

Obradović navodi da je Dahlan upoznao Vučića sa kraljevskom porodicom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, čiji ljudi, prema njegovim rečima, formalno stoje iza investicije Beograda na vodi, mada se tu ne vidi neko njihovo veliko učešće, niti organizaciono niti finansijsko.

– Odakle onda potiču finansije za izgradnju Beograda na vodi? Nema sumnje iz tajnih fondova i prljavih poslova van zakona. Ako bi se istražili ti tokovi novca, došlo bi se do onih koji zapravo stoje iza Beograda na vodi. Ali, to niko ne sme da istraži. Ne bi me iznenadilo da buduća istraga dovede do Vučića i Đukanovića kao poslovnih partnera, zagrljenih i nasmejanih baš kao na zajedničkoj privatnoj fotografiji sa Dahlanom – naglašava Obradović.

Bivši predsednik Građanskog demokratskog foruma, advokat i potpisnik „Apela 88“ Aleksandar Olenik ističe da svi koji su ikada naveli da Vučić i Milo Đukanović imaju poslovne ili lične veze, nikada nisu naveli neki dokaz ili bar primer tih veza.

Obradović: Đukanović uveo Vučića u svet kontroverznih biznismena 2

– Istovremeno, obojica su demantovala ove izmišljene informacije. Lično, ne mogu da zamislim Mila Đukanovića u nekom druženju sa Vučićem, po bilo kom osnovu, jer se društvo uvek bira – ističe Olenik.

Podsetimo, u intervjuu za agenciju Beta, Đukanović je izjavio da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nema komunikaciju niti poslovni odnos.

– To je apsolutna besmislica ko god da je izgovorio. Nemam nikakvih skrivenih poslova ni u Crnoj Gori, ni u inostranstvu, ponajmanje u Srbiji – rekao je Đukanović i dodao da je to jedna od obmana koja se plasira od njegovih političkih protivnika.

On je rekao da se ne seća nijedne zajedničke fotografije sa nekim biznismenom koja bi mogla da potkrepi neke takve sumnje.

Na dodatno pitanje šta je sa zajedničkom fotografijom sa Mohamedom Dahlanom, Đukanović je rekao da Dahlan nije biznismen već čovek iz sveta bezbednosti.

– On je veoma respektabilna osoba iz sveta bezbednosti pre svega na Bliskom i Srednjem istoku, čovek koji je prepoznat i na široj globalnoj bezbednosnoj mapi, čovek koji ima izuzetno prijateljske odnose prema nekadašnjoj Jugoslaviji, pa i Srbiji i Crnoj Gori, čovek koji je ovde vrlo često boravio kao turista ali i kao prijatelj jednog broja ljudi koji žive na ovim prostorima. I to je sve, tu nema nikakve priče o biznisu – rekao je Đukanović.

On je takođe kazao da mu se srpski predsednik nije javio niti tražio sastanak sa njim kada je bio na sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici i dodao da na Vučićevu posetu Crnoj Gori gleda kao na privatnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari