Obradović: MUP da upozna javnost ko je Goran Papić, kum ministra koji je pretukao ugostitelja 1Boško Obradović Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Tražim hitnu ostavku ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića na sve državne i stranačke funkcije, a od tužilaštva pokretanje naloga za njegovo hapšenje zbog afere u koju je umešan njegov kum zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić, koji je nova Dijana Hrkalović.

„Od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac zahtevam hapšenje, istražni postupak i krivično gonjenje Papića jer je krajem oktobra pretukao Dejana Pejovića, ugostitelja sa Voždovca. Sve ovo je razlog i za pad Vlade Ane Brnabić, čiji je Nebojša Stefanović potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova, kao i za odgovornost predsednika SNS Aleksandra Vučića koji ga je postavio i za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i šefa Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti“, rekao je Boško Obradović, lider Pokreta Dveri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je pozvao i sve časne službenike u MUP-u Srbije da se suprostave ovakvim kriminalnim pojavama i da odvoje žito od kukolja.
Prema Obradovićevim rečima vlasnik restorana Jahorina na Voždovcu Dejan Pejović pretučen je 22. oktobra u Zaplanjskoj ulici, a pretukla su ga dvojica pripadnika SBPOK-a od kojih je jedan Goran Papić.

Prema navodima Pejovića, pretučen je samo zbog toga što je otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, Goranovog oca. Prebijanju, kako tvrdi, prethodilo je osam meseci grebanja automobila od strane Milorada Papića. Zbog tog prebijanja, MUP je protiv dvojice službenika pokrenuo disciplinski postupak , ali da je ishod još nepoznat.

“Pejović je tog 22.oktobra petnaest minuta brutalno maltretiran pred suprugom koja je virištala i preklinjala ih da prekinu. A onda je došla policija koja je privela Pejovića i zadržala ga u pritvoru ne dajući mu ni potrebnu medicinsku negu, uz konstantne pokušaje da sa njim postignu dogovor da se slučaj zataška. Osim toga Papićeve kolege upale su na Pejovićev privatni posed, pretile njegovoj supruzi, oduzele i uništile snimke sa kamera o čemu postoje dokazi i izveštaj ovlašćenog servisa. S obzirom da nisu uspeli zataškavanje, pokrenut je disciplinski, ali ne i krivični postupak” , naveo je Obradović.

On je naveo da je Papić nekompetentni službenik koji je u MUP-u zaposlen 2014. godine, a na mesto zamenika načelnika SBPOK-a došao je preko svog kuma Nebojše Stefanovića.

“Papić nema nikakvo policijsko obrazovanje i pre dolaska u MUP radio je kao konobar u ugostiteljskom preduzeću svoga oca, sa nezavršenom srednjom školom. Prvo radno mesto u MUP-u bilo mu je u kontroverznom Odeljenju za poslove bezbednosti pri Kabinetu ministra policije, koje se vezuje za nezakonito praćenje novinara. Nije poznato kada je i kako Goran Papić završio srednju školu i fakultet, odnosno da li uopšte ima odgovarajuću stručnu spremu za radna mesta na kojima se našao u MUP-u. Ono što je najkarakterističnije jeste njegovo munjevito napredovanje u karijeriji: za četiri godine stigao je do mesta zamenika SBPOK-a, čemu ne mogu da se nadaju ni školovani i iskusni policijski službenici sa 20 godina radnog staža. Za ove četiri godine prešao je put od Kabineta ministra, preko Odeljenja za opservaciju i dokumentaciju i Službe za specijalne istražne metode do Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, gde je danas zamenik načelnika“, istakao je Obradović.

On je dodao da se za Gorana Papića vezuju se nikada razjašnjene afere nezakonitog prisluškivanja iza kojih je stajala Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a. Obradović je konstatovao da Srbijom vlada niz kriminalnih krugova, koji su okupljeni oko porodica Vučić, Mali i Stefanović, uz podršku kumova i „pravosuđa koje im pruža podršku“.

”Politička mafija vlada Srbijom, uz pomoć sebi bliskih rođačkih veza – otac i brat Vučića, Stefanovića, brat Siniše Malog, Ane Brnabić, uz kumove Nikolu Petrovića, Neše rominga, Zvonka Veselinovića, Milana Radoičia, Kokezu, naveo je Obradović i dodao da ti kriminalni krugovi imaju i medijsku podršku i najavio da će o svim detaljima govoriti u narednom periodu, o svakom ponaosob i naglasio da su na vrhu te kriminalne piramide braća Vučić.

Na pitanje u kakvim je kumovskim vezama Stefanović sa Papićem, obzirom da on tvrdi da nema kumove zaposlene u policiji, Obradović je zapitao da li ministrova „sadašnja ili bivša supruga, neko od njegove rodbine ima kuma u MUP i da li je to upravo Papić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari