Obradović: Nadležni da analiziraju izveštaj o malverzacijama u državnim poslovima 1Foto: FB Dveri/Screenshot

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je danas nadležne državne organe da analiziraju izveštaj Topličkog centra za ljudska prava koji govori o malverzacijama u državnim poslovima.

„Od 100 najvećih državnih poslova u 2019. godini, koji su ukupne vrednosti tri milijarde evra, čak u 71 slučaju pojavio se samo jedan ponudjač“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare ispred zgrade Vlade Srbije.

Dodao je da se u 20 poslova pojavilo dva ponudjača, a samo u devet slučajeva bilo ih je tri ili više – što znači da je bilo zdrave konkurencije.

„Aktuelna vlast više ne krije da je ogrezla u kriminalu i korupciji, aktivni privrednici ne konkurišu na tenderima, a i oni koji se usude da se prijave gube jer su tenderi namešteni tako da ih može proći samo firma koja je dogovorena“, kazao je on.

Dodao je da „još veći kriminal“ predstavlja zaduživanje kod stranih kreditora, „a po pravilu“ te poslove dobija firma iz zemalja koje kreditiraju.

Naveo je da je „epicentar kriminalnih krugova“ upravo u zgradi Vlade Srbije, a da rešenje nije puka smena vlasti, već promena sistema koji pljačka građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari