Obradović: Nema trgovine oružjem bez saglasnosti Vučića; Martinović: Srbija bi bila pod sankcijama 1Martinović Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Trgovina oružjem ponovo je bila tema kojom su se poslanici vlasti i opozicije bavili u Skupštini Srbije.

Boško Obradović, lider Dveri najpre je ocenio da nema trgovine oružja u Srbiji bez saglasnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a odmah zatim Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS rekao je da bi Srbija bila pod najgorim sankcijama da je istina ono što poslanici opozicije iznose o navodnoj nelegalnoj trgovini oružjem uz saglasnost vlasti.

„Da je to tačno mi bi bili pod najgorim sankcija i Amerikanaca i Rusa i Kineza. Bio bi blokiran izvoz ne samo naoružanja nego bilo čega drugog“, rekao je Martinović i dodao da „svi znaju“ da Srbija ima snažnu namensku industriju, što nije bila u vreme prethodne vlasti, koja je pokušala sve što je mogla da je uništi i da „ne ostane kamen na kamenu“ ni od „Krušika“ ni „Partizana“.

Prema njegovim reečima besomučna kampanja laži protiv Vučića , Nebojše Stefanovića i Srbije počela je kada je namenska industrija podignuta na noge i zato ni jedan trezven i razuman građanin Srbije ne može da poveruje da Srbija može nelegalno da izveze i jedan metak, a da to velike sile ne znaju.

Lider Dveri , međutim tvrdi da nema trgovine oružjem bez saglasnosti predsednika SNS i Srbije i da zato afera o trgovini oružjem ne sme biti zataškana lažnim aferama, poput efere o ruskom špijunu.

„Da li bilo ko od vas veruje da Nebojša i Branko Stefanović trguju oružjem bez saglasnosti Aleksandra Vučića. Da li iko veruje da Slobodan Tešić koji je garantovao za bankarski kredit Srpske napredne stranke 2012. godine trguje oružjem bez saglasnosti Aleksandra Vučića“, upitao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je naveo da je neophodno odgovoriti na njegovo pitanje da li je Tešić garantovao za kredit SNS na izborima 2012. godine u kasnije propaloj Univerzal banci.

„Zašto niko neće da odgovori šta su mu dužni i kako je dobijao dozvole da trguje oružjem i zašto je bio u delegaciji Ministarstva odbrane u inostranstvu, iako se nalazio na nekim crnim listama. Ovo su pitanja koja moraju svakodnevno da se postavljaju i na koja mora da se odgovori“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari