Obradović o "Porodičnoj šetnji": Ne damo gej paradu u Čačku iako je nije ni bilo 1Foto: Beta/Informativna služba Dveri

Nekoliko stotina Čačana, mnogi s decom, učestvovalo je večeras u „Porodičnoj šetnji“ u organizaciji gradskih odbora opozicionih stranka Dveri i Nova Srbija.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da su građani učešćem „odbranili tradicionlane i porodične vrednosti i sprečili održavanje bilo kakvih anti-porodičnih i anti-hrišćanskih manifestacija u Čačku“.

Obradović je rekao da zato ponosan, da se okupljeni ne dele po političkim opcijama, i da se nada da će „Porodična šetnja“ postati „tradicija pod sloganom ‘Ne damo gej paradu u Čačku’ „.

Na pitanje novinara šta su odbranili kad „gej parada“ u Čačku nije ni održana, a da su vlasti ranije saopštile da nije bila ni najavljena, Obradović je rekao da su „isto tako govorili“ u deset drugoh gradova Srbije gde su LGBT parade bile ovog meseca.

„Mi smo imali informaciju i ja stojim iza te informacije da se tako nešto spremalo i u Čačku. Mi smo želeli da ukažemo da većinsko stanovništvo Čačka drži do svojih pravoslavnih tradicija i smatramo da takva provokacija nije dobrodošla u Čačku“, rekao je Obradović.

On je rekao da je spreman da da razgovra o problemima LGBT populacije – „ako ih imaju“, i pozvao bilo koju LGBT osobu da mu se javi ako ima problema sa netolerancijom i diskriminacijom i on će je zaštitli i podržati.

„Ali, ne mislim da je ispravno provocirati većinsko stanovništvo u Srbiji, kršiti javni moral i nametati neke vrednosti strane našoj tradiciji“, rekao je Obradović.

Portparol Gradskog odbora Nove Srbije Milan Draškić rekao je novinarima da je ta stranka podržala „Porodičnu šetnju“ kojom je „poslala poruku da u Čačku neće proći LGBT parada“.

„Vlast je demantovala da će gej parada biti organizovana u Čačaku tek onog trenutka kada ih je opozicija raskrinkala u tim namerama i kada je blagovremeno alarmirana javnost u Čačku da se priprema gej parada“.

Opozcione stranke Dveri i Nova Srbija pozvale su gradjane na „Porodičnu šetnju“ kako bi se suprotstavil „LGBT+ paradi“ za koju su tvrdili da će biti danas u Čačku.

„LGBT+ parade“ danas u Čačku nije bilo.

Obradović o "Porodičnoj šetnji": Ne damo gej paradu u Čačku iako je nije ni bilo 2
Čačak Foto: Beta/Informativna sluzba Dveri

Oko podneva se na gradskom trgu okupilo više desetina motociklista i drugih protivnika „LGBT parade“, jer je, kako su rekli novinarima, na društvenoj mreži „Tviter“ bilo objavljeno da „LGBT parada“ počinje u centru Čačka.

Odmah po okupljanju protivnika „LGBT parade“, mnogobrojni policajci su se rasporedili na trgu i u okolnim ulicama, a svi su se razišli oko 13.00 sati, kada su se uverili da „LGBT parade“ nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari