Obradović: Odluka da se Vučiću dodeli orden Svetog Save sramna 1Foto: Beta/ Milan Obradović

Lider Dveri Boško Obradović osvrnuo se tokom današnje posete Prijepolju i na odluku Sinoda SPC da se orden Svetog Save dodeli Aleksandru Vučiću, saopštio je taj pokret.

„Dodeliti orden izdajniku Kosova i Metohije, dodeliti orden predsedniku Srbije koji je sve učinio da nastane što više podela i mržnje među građanima Srbije, dodeliti orden čoveku protestantskog duha, čoveku koji je u svemu suprotan Svetome Savi i svetosavskoj misiji je bacanje ružne senke na veliki jubilej SPC“, rekao je Obradović.

On smatra da je posebno tragično što se jedan takav orden dodeljuje na manifestaciji povodom 800 godina od proglašenja autokefalnosti SPC, saopštile su Dveri.

„U tako velikom jubileju na koji bi svi trebali da budemo jedinstveni oko naše saborne Crkve, dodeljivati orden političaru koji apsolutno nikakve veze za crkvom nema jeste nešto što ne služi na čast onima koji su tu odluku doneli“, dodao je lider Dveri.

Obradović je rekao da se pridružuje svemu napisanom u protestnom pismu koje su episkopi SPC uputili patrijarhu i istakao da je veliki broj episkopa i vernika protiv ove odluke te da ostaje u uverenju da će ova odluka morati da bude poništena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari