Obradović: Poslednja prilika da Sud počne da sudi po zakonu, a ne nalozima režima 1Foto: BETAPHOTO/ Milan Obradović

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je inicijativa tog pokreta pred Ustavnim sudom Srbije za pokretanje postupka ocene ustavnosti i zakonitosti izmena zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima usred izbornog procesa, poslednja prilika da Sud počne da sudi po zakonu, a ne po nalozima vladajućeg režima.

Obradović je u pisanoj izjavi ocenio da je sudbina Srbije „kao demokratske i pravne države“ u rukama 13 sudija, nabrajajući sva njihova imena.

Ukoliko Ustavni sud donese odluku da su dva pomenuta zakona neustavna i poništi kompletan izborni proces na svim nivoima znaćemo da u Srbiji još postoji vladavina prava. Ukoliko odluče drugačije ili se proglase nenadležnim, jasno je da se i Ustavni sud, kao najviša pravosudna institucija u Srbiji, definitivno stavio u službu aktuelnog režima, smatra Obradović.

Uvereni smo da među sudijama Ustavnog suda Srbije ima časnih i poštenih ljudi koji drže do svog stručnog integriteta i ne žele da brukaju ni sebe ni instituciju u kojoj rade. Postavlja se samo pitanje da li su u većini ili u manjini, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari