Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Obradović je ocenio da je prašina koja se podigla oko Radetinog tvita skretanje pažnje sa ključnih tema u državi.

– To je nebitna tema. Nebitna stvar. U trenutku kada se rasprodaju preostali državni resursi, mi treba da se bavimo nečijim tvitovima. Hajde da se uozbiljimo i da se bavimo ozbiljnim stvarima i suštinom. Hajde, recimo, da zaustavimo izdaju Kosova. To su ozbiljne teme – istakao je lider Dveri na konferenciji za novinare u Čačku.

On nije direktno odgovorio na novinarsko pitanje da li će se Dveri pridružiti inicijativi Demokratske stranke za smenu Vjerice Radete sa funkcije potpredsednice parlamenta “zbog govora mržnje, uvreda i bola koji je nanela porodici nedužnih srebreničkih žrtava“.

– Ako se postavi to pitanje u parlamentu, poslanička grupa Dveri će se odrediti prema tome. Ali, mi nećemo da učestvujemo u bočnim temama koje skreću pažnju sa suštine. Jasno je kako se kreira javnost u Srbiji. Mi prepoznajemo jedan rijaliti šou u kome bi svi trebalo da igramo kako Vučić svira. Ja to neću – rekao je Boško Obradović.

Podsetimo, 60 poslanika među kojima i vladajuće SDPS Rasima Ljajića podržali su inicijativu DS da se poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta smeni sa mesta potpredsednice parlamenta. Radeta je na vest o smrti predsednice udruženja „Majke Srebrenice“ Hatidže Mehmedović, kojoj su u Srebrenici ubijeni muž i dva sina, napisala na društvenoj mreži Tviter „Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi !?“. Tvit je obrisala, a u javnosti u Srbiji zatražena je i njena krivična odgovornost zbog širenja govora mržnje.

I „Samostalni“ podržali

„U današnjem tekstu u štampanom izdanju pod naslovom „Za smenu Radete 60 poslanika“ propustili ste da navedete da je ovu inicijativu podržao i Klub samostalnih poslanika, navodi se u poruci Danasu ovog kluba koji čine troje poslanika sa izborne liste Dosta je bilo, a koji su napustili ovaj pokret, kao i dvoje poslanika izabranih na odvojenim listama DS i LSV a koji su u Novoj stranci – Zoran Živković i Marinika Tepić. P.D.