Obradović: Radetin tvit je nebitna tema za skretanje pažnje 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je sramni tvit Vjerice Radete iz SRS za njega nebitna tema kojom ne želi da se bavi.

Obradović je ocenio da je prašina koja se podigla oko Radetinog tvita skretanje pažnje sa ključnih tema u državi.

– To je nebitna tema. Nebitna stvar. U trenutku kada se rasprodaju preostali državni resursi, mi treba da se bavimo nečijim tvitovima. Hajde da se uozbiljimo i da se bavimo ozbiljnim stvarima i suštinom. Hajde, recimo, da zaustavimo izdaju Kosova. To su ozbiljne teme – istakao je lider Dveri na konferenciji za novinare u Čačku.

On nije direktno odgovorio na novinarsko pitanje da li će se Dveri pridružiti inicijativi Demokratske stranke za smenu Vjerice Radete sa funkcije potpredsednice parlamenta “zbog govora mržnje, uvreda i bola koji je nanela porodici nedužnih srebreničkih žrtava“.

– Ako se postavi to pitanje u parlamentu, poslanička grupa Dveri će se odrediti prema tome. Ali, mi nećemo da učestvujemo u bočnim temama koje skreću pažnju sa suštine. Jasno je kako se kreira javnost u Srbiji. Mi prepoznajemo jedan rijaliti šou u kome bi svi trebalo da igramo kako Vučić svira. Ja to neću – rekao je Boško Obradović.

Podsetimo, 60 poslanika među kojima i vladajuće SDPS Rasima Ljajića podržali su inicijativu DS da se poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta smeni sa mesta potpredsednice parlamenta. Radeta je na vest o smrti predsednice udruženja „Majke Srebrenice“ Hatidže Mehmedović, kojoj su u Srebrenici ubijeni muž i dva sina, napisala na društvenoj mreži Tviter „Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi !?“. Tvit je obrisala, a u javnosti u Srbiji zatražena je i njena krivična odgovornost zbog širenja govora mržnje.

I „Samostalni“ podržali

„U današnjem tekstu u štampanom izdanju pod naslovom „Za smenu Radete 60 poslanika“ propustili ste da navedete da je ovu inicijativu podržao i Klub samostalnih poslanika, navodi se u poruci Danasu ovog kluba koji čine troje poslanika sa izborne liste Dosta je bilo, a koji su napustili ovaj pokret, kao i dvoje poslanika izabranih na odvojenim listama DS i LSV a koji su u Novoj stranci – Zoran Živković i Marinika Tepić. P.D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari