Obradović (SNS): Demonstracije očajnički pokušaj opozicije da napravi dodatni haos 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Potpredsednica glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović optužila je za demonstracije koje se dešavaju u Beogradu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, i dodala da će javnost Srbije osuditi to, kako je navela, „bezrazložno divljanje“.

„Ovo nije lice Srbije, nije spontan skup ljudi s decom, ovo je očajnički pokušaj raspale opozicije da napravi dodatni haos u inače kompleksnoj situaciji u zemlji, izazvanoj epidemijom kovida. Nismo ni očekivali da pomognu, ponude rešenje građanima kako bismo zajedno prevazišli zdravstvenu krizu koja pogađa ceo svet“, navela je Obradović u saopštenju.

Ona je dodala i da su Srbiji trenutno potrebni „razum, saradnja, odmerenost“.

„Srbija neće dozvoliti nasilje i divljanje. To nije naše lice, uprkos pokušajima Đilasovih medija da time noćas uplaše Srbiju“, navodi Obradović.

Premijerka Ana Brnabić osudila je pokušaj upada u Skuštinu Srbije i kazala da će „država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji“, javlja Radio-televizija Srbije.

Večeras su se građani Beograda spontano okupili u znak protesta na sve ono što im režim godinama radi, navodi Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde za Danas komentarišući večerašnja dešavanja ispred Skupštine.

Urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić ocenila je da su se večeras ispred Skupštine skupili građani koji su nezadovoljni različitim stvarima i da je bilo očekivano da će , kako je rekla „ogromna količina besa koja se oseća u društvu i koja je suspregnuta da se izlije posle izbora“.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma osudio je demonstracije ispred Skupštine Srbije, a za, kako je naveo, „nasilje“ optužio je opozicione političare.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta stranka osuđuje, kako su naveli, „haos, incidente i nasilni upad u Narodnu skupštinu“.

Nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome je on najavio ponovo uvođenje policijskog časa zbog korona pandemije, više hiljada građana okupilo se ispred Narodne skupštine u najmasovnijim demonstracijama u poslednjih godinu dana u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari