Obradović: SNS od obećanja o borbi protiv kriminala i korupcije postao njihov glavni pokrovitelj 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Dveri Boško Obradović poručio je danas da su Srpska napredna stranka (SNS) i njen predsednik Aleksandar Vučić na vlast došli na obećanju da će se obračunati sa kriminalom i korupcijom, a da su nakon dolaska na vlast postali glavni pokrovitelji kriminala i korupcije.

Ocenio je da je borba protiv kriminala i korupcije najveća predizborna laž sadašnje vlasti.

Vučić je, kako navodi Obradović, 2012. godine inicirao formiranje radne grupe MUP-a za istraživanje 24 sporne privatizacije, a grupa je uprkos brojnim istragama koje je započela, rasformirana 2014. godine.

„Vučić je izneverio glavno obećanje i obustavio brobu protiv kriminala i korupcije kada je rasformirana radna grupa MUP-a za istraživanje 24 sporne privatizacije koja je, pored tih privatizacija, pokrenula veći broj drugih istraga“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Obradović je ocenio da je Socijalistička partija Srbije (SPS) karika visoke političke korupcije koja sve vreme spaja bivšu i sadašnju vlast.

„Presudan trenutak kada su zaustavljene istrage je tajni susret Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i državnog vrha u vili Bokeljka nakon čega je postalo jasno da će politička elita ostati zaštićena, a radna grupa rasformirana“, rekao je Obradović.

Rekao je da mnoge istrage tog tela nisu završene ili nisu doživele sudski epilog.

Naveo je i da nakon smene aktuelne vlasti mora da bude formirana nova radna grupa za borbu protiv krminala i korucije koja će konačno da istraži kriminal u vrhu vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari