Obradović: SZS u celosti od danas u bojkotu 1Foto: FoNet Zoran Mrdja (Arhiva)

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) i predsednik Dveri Boško Obradović kazao je da je borba za fer i slobodne izbore borba koju opozicija treba da vodi, a ne borba međunarodne zajednice.

„Ovo nije borba međunarodne zajednice nego naša borba“, rekao je Obradović.

Obradović je novinarima rekao da su brojni međunarodni predstavnici bili u Srbiji i da će se SZS uvek sastati i razgovarati sa njima.

„Mi nismo za bojkot izbora, mi smo za fer i poštene izbore“, rekao je Obradović novinarima nakon što je saopštio da od danas SzS u celosti stupa u bojkot predstojećih izbora.

On je kazao da su za SZS pregovori mogući, ali da su bitni uslovi.

„U ovom trenutku potrošili smo vreme“, izjavio je Obradović.

On je rekao da će dalji koraci bojkota biti razmatrani na narednim sednicama Predsedništva Saveza i dodao da će razgovarati i sa Ne davimo Beogradom i pokretom Dosta je bilo i drugim političkim organizacijama i nestranačkim ličnostima koji podržavaju bojkot.

Obradović je kazao da svako ko je „prava opozicija neće učestvovati na Vučićevim lažnim izborima“, kao i da prepuštaju kolegama iz drugih opozicionih partija da se javno izjasne o bojkotu.

Danas je opozicioni Savez za Srbiju i zvanično u celosti proglasio bojkot predstojećih izbora, nakon isteka krajnjeg roka koji je ranije bio najavljen (15. septembar) za ispunjenje njihovih zahteva za promene u Regulatornom telu za elektronske medije (REM), RTS-u i RTV-u.

„Svedoci smo da do 15. septembra promena nije bilo“, ocenio je Obradović.

On je tu odluku saopštio i pozivajući se na član 2 Sporazuma sa narodom koji je taj savez potpisao da neće učestvovati na predstojećim izborima dok se ne ispune uslovi za slobodne i fer izbore.

Obradović je kazao da je SzS „apsolutno veran svom potpisu na taj sporazum“.

On je podsetio i da je nedavno obeleženo godinu dana od osnivanja SZS-a i da su među ključnim ciljevima tog saveza upravo slobodni i fer izbori.

On je naveo da SZS podržava studente iz „Jedan od pet miliona“ koji blokiraju zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu i dodao da to „nije blokada, već odbrana Univerziteta u Beogradu“.

„Nastavljamo punom podrškom protestima“, rekao je Obradović i dodao da je važno omasoviti protest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari