Obradović: Titovo grobno mesto izmestiti u zemlju njegovog porekla 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da grob nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita iz Beograda treba izmestiti u zemlju njegovog porekla.

Obradović je rekao da je ovih dana „veliku kontroverzu“ izazvao njegov tvit u kome je napomenuo da bi možda trebalo razmisliti o izmeštanju grobnog mesta Josipa Broza Tita iz Kuće cveća na neku drugu lokaciju.

„Titovo grobno mesto bi trebalo izmestiti u njegovu zemlju porekla – Hrvatsku, ako je to Hrvatska, a ako je neka druga zemlja onda u tu drugu, jer je zaista besmisleno da na počasnom mestu u Beogradu bude sahranjen čovek koji je bio tajni komunistički agent, likvidator i inspirator brojnih masovnih streljanja i vođa Komunističke partije koja je u svoje vreme bila teroristička organizacija“, rekao je Obradović.

 

On je dodao da se postavlja pitanje da li bi danas neko „terorističku“ organizaciju i njenog lidera mogao da slavi, a da zbog toga ne odgovara.

„Ali u slučaju Tita to je još uvek moguće i to je samo slika kako se ovde nije mnogo toga promenilo 75 godina, a na svojoj koži osećamo kako to izgleda poslednjih 30 godina, kada se vlasti menjaju, ali sistem ostaje isti“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari