Boško Obradović o ishodu dijaloga u Briselu: Aleksandar Vučić još jednom se odriče države Srbije na KiM 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik Dveri Boško Obradović nije zadovoljan time što je Srbija pristala da ne izdaje i obnavlja tablice sa mestima na Kosovu jer je to bio zahtev EU na današnjem sastanku u Briselu.

Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić i premijer Kosova, Aljbin Kurti,  sastali su se danas u Briselu uz prisustvo visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka kako bi našli rešenje za problem jer od sutra ujutru Kosovo počinje da kažnjava građane sa srpskim tablicama, odnosno one koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS tablice, čemu se Srbi na severu Kosova protive i situacija može da izmakne kontroli.

Zato je Borelj predložio da Kosovo prekine sve akcije vezane za preregistaciju, a Srbija da ne izdaje nove tablice. Dogovor nije postignut jer je Kurti odbio zahtev EU.

Obradović je tim povodom na svom Tviteru napisao: „Srbija će poštovati zahtev Žozepa Borelja, mi nećemo obnavljati niti izdavati nove tablice“, reče upravo Aleksandar Vučić i još jednom se odreče države Srbije na Kosovu i Metohiji iako u njegovim ustavnim ovlašćenjima kako predsednika države nigde ne piše da on može o tome da odlučuje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari