Obradović: Tužba protiv Vučića rijaliti šou u režiji Bebe Popovića 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Dveri Boško Obradović danas je ocenio da je tužba protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja rijaliti šou i farsa u režiji Vladimira Bebe Popovića.

Cilj tužbe je da obesmisli pravu istragu o umešanosti Vučića u slučaj Jovanjica i ovo je prilika da tužilaštvo zadrži Aleksandra i Andreja Vučića, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je istakao da će republička tužiteljka Zagorka Dolovac i tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, ako ne budu delovali, posle pada vlasti odgovarati kao „deo političke mafije koju su štitili“.

Obradović je pokazao fotografije na kojima se, prema njegovim rečima, nalazi oružje sa oznakom firme GIM u skladištu Ministarstva unutrašnjih poslova i pitao o kom je oružju reč, da li je to rashodovano oružje MUP, da li je oduzeto od građana, da li su ga građani predali, po kojoj proceduri i ceni je MUP oružje prodao firmi GIM.

„Koje još dokaze da damo da bi tužilaštvo reagovalo“, pitao je Obradović i zahvalio potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić koja mu je ustupila fotografije.

Govoreći o slučaju Jovanjica, Obradović je pitao da li je u vezi sa tim slučajem ispitan Milan Kendija koji radi u MUP, a koji se predstavljao kao obezbeđenje i da li se uništava deo dokumentacije u tom slučaju i stavlja pod oznaku službene tajne.

Obradović je istakao da bi MUP trebalo da vodi direkcija policije, ali da ona ne radi svoj posao, da su verovatno ljudi u njenom vrhu povezani sa kriminalom.

Upitan o izborima, Obradović je rekao da ne veruje u poboljšanje izbornih uslova i da smatra da je potrebno izaći na ulicu i građanskom neposlušnošću se izboriti za poštene izbore.

On je istakao da smatra da kucanje na vrata Skupštine nije problem i da treba demonstrirati i osloboditi zarobljene institucije.

„Kucaćemo ponovo, kucaćemo na sva vrata koja su blokirana i sve ćemo ih osloboditi“, poručio je Obradović i rekao da nije bilo nasilja.

On je rekao da smatra da se institucije moraju osloboditi, da ne misli da će se nešto rešiti beskrajnim šetnjama, da građani uskoro neće moći da trpe i da će „čaša biti prelivena“, a građani posetiti sve institucije.

Obradović je poručio da se vlast neće predati bez borbe i da će bez borbe Vučić vladati 30 godina kao Milo Đukanović u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari