Obradović: Uhapsiti Vučića 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Prtedsednik Pokreta Dveri Boško Obardović izjavio je danas „da zbog izjava o razgraničenju na Kosmetu protiv Aleksandra Vučića hitno treba da bude pokrenut krivični postupak zbog kršenja Ustava i da bude opozvan sa funkcije predsednika.

Obradović je pozvao Ustavni sud Srbije i nadležnog državnog tužioca da hitno reagujuju zbog kršenja Ustava Srbije i poziva predsednika Srbije na razgraničenje, i podelu Kosova i Metohije i priznanja nezavisnosti tzv. Republike Kosovo.

Obradović je „pozvao časne oficire Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih? poslova da reaguju i uhapse Predsednika Srbije zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijajlnog integriteta i suvereniteta države Srbije“.

Obradović u izjavi podseća javnost Srbije da je predsednikova ideja razgraničenja sa Albancima izdaja državnih i nacionalnih interesa, i da smo se sa Albancima razgraničili još 1926. godine, kada ?je Kraljevina Jugoslavija potpisala Protokol o razgraničenju sa Albanijom.

„Razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji, na koje misli Aleksandar Vučić je sramno priznanje nezavisnosti Kosova i predaja dela naše državne teritorje za potrebe prave i druge albanske države na Balkanu i uvođenja u Veliku Albaniju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari