Obradović: Uznemirili smo vlast 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je kako odluka tog pokreta da pristupi Savezu za Srbiju nije bila laka, „ali je posle višemesečne demokratske rasprave u kojoj su izneta različita mišljenja doneta ubedljivom većinom“ i sada će da se sprovodi, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

„Logično je dati šansu odluci da vreme pokaže da li je dobra. Napadi režimskih medija na Dveri bili su mi dodatni argument za donošenje odluke, jer zašto bi je oni toliko napadali ako je na štetu Dveri“, istakao je Obradović u intervjuu „Politici“.

Prema njegovom mišljenju, tim potezom Dveri su omogućile formiranje najvećeg opozicionog bloka u poslednjih 15 godina i to je, očito, ozbiljno uznemirilo vlast, pa su usledili napadi režimskih medija, što je „dokaz ispravnosti odluke“.

„Naš motiv je jednostavan – na jednoj strani će biti ujedinjena vlast, na drugoj ujedinjena opozicija, a građani će moći da izaberu između te dve opcije. Posebno mi je drago što se u ovoj platformi (Saveza) nalazi dosta toga iz programa Dveri“, rekao je Obradović.

On je ocenio da je Savez za Srbiju jedini način suprostavljanja vlasti u krajnje totalitarnim uslovima života, „gde nema slobodnih izbora, slobodnih medija, slobodne debate u Skupštini“.

Obradović smatra da nezadovoljstvo koje su neki funkcioneri Dveri iskazali povodom odluke Glavnog odbora o pristupanju Savezu za Srbiju neće moći da „pocepa“ taj pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari