Obradović: Zahtevi protesta potvrđeni izveštajima Evropske komisije i Fridom Hausa 1Foto: 1 od 5 miliona Kragijevac (Arhiva)

U Kragujevcu su za sutra (subota) uveče zakazane nove, 23 po redu demosnstracije žitelja centra Šumadije protiv režima Aleksandra Vučića.

Sa Kragujevčanima će sutra da šetaju novinar Srđan Škoro, funkcioner Narodne stranke Lazar Đurović, te lider Dveri Boško Obradović, koji je danas u Kragujevcu ocenio da su “svi zahtevi protesta potvrđeni u izveštaju Evropske komisije i u izveštaju organizacije Fridom Haus”..

-Druga važna stvar koja se desila je izveštaj stručnog tima protesta u kojem se nalaze najstručniji poznavaoci našeg izbornog i medijskog zakonodavstva, i u čijem izveštaju se nalazi niz preporuka kako bi trebalo da izgledaju mediji i slobodni izbori u Srbiji. Taj dokument je postao neka vrsta platforme za dalje zalaganje opozicije što se tiče feri i poštenih izbora, rekao je Obradović, naglašavajući da je tema slobode “ključna”, jer bi na slobodnim medijima mogle da se otvaraju brojne teme, a kao primer naveo je “slučaj ministra policije i njegovog oca koji je u ruksaku nosio 300.000 evra u kešu nepoznatog porekla”:

Obradović je podsetio javnost da će 8. juna protesti da budu širom Srbije povodom šest meseci od njihovog početka i zaključio da Srbija nastavlja sa borbom za opravdane zahteve koji su istaknuti na velikom mitingu 13. aprila u Beogradu.

Ostajemo pri svim našim zahtevima, a to je sloboda medija, pre svega javni servis i RTS, promene u REM-u koji ne radi svoj posao i promene u izbornim uslovima, pa sve do najvažnije stvari a to je normalizacija rada Parlamenta, kazao je lider Dveri na konferenciji za noivinare u Kragujevcu. Zahvalio se, pritom, svim građanima koji su se oslobodili straha.

Ponovio je, na kraju da će opozicija bojkotovati izbore ako nema promena po pitanju slobode medija i izbora. Poručio je je da će protesti biti nastavljeni subotom u Beogradu, ali i drugim gradovima i kroz karavan slobode i slobodne zone širom Srbije preko leta. Z.R.

Nema odustajanja

Kragujevčani će i sutra uveče, uobičajeno već, u 19 sati da se okupe kod nekadašnje robne kuće “Beograd”, odakle će, ulicama u centru grada, da odšetaju do Djačkog trga, ispred Prve kragujevačke gimnazije, gde će d aim se obrate najavljeni govornici.

-Nijednog trenutka nismo sumnjali u ispravnost pobunew protiv kriminalnog režima koji ne poštuje Ustav, zakone i demokratska načela naše zemlje. Sada ne postoji sumnja u uspeh ovih protesta. Jasno je svima: nama odustajanja, poručili su na fejsbuk profilu organizatori protesta u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari