Od države lopte i obećanje o sportskoj hali 1Foto: uzice.rs

Ministar omladine i sporta Vanja Udovićić je obećao Sevojničanima da će početkom naredne godine dobiti novu sportsku halu i poklonio OŠ „Aleksa Dejović“ četrdeset lopti.

Udovičić je, kako je navedeno na sajtu Grada, objasnio da će Sevojno, „u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za javna ulaganja i Grada Užica, početkom naredne godine dobiti novu sportsku halu, vrednu 73 miliona dinara“, i da će imati „trim stazu i igralište za decu“.

Poput njegovog kolege iz Vlade Milana Krkobabića, koji je pre nekoliko dana bio u Sevojnu, ministar Udovičić je juče posetio užičku gradsku opštinu u kojoj će se lokalni izbori održati 4.marta i time se uključio u predizbornu kampanju naprednjaka.

U društvu Tihomira Petkovića (SNS), gradonačelnika Užica, i Ivana Marića (SNS) koji je prvi na odborničkoj listi koalicije „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno“ (SNS, SPS, PUPS i SNP), Udovičić je, u prisustvu učenika i uprave sevojničke škole, označio nastavak akcije „Oprema za 100 fiskulturnih sala“, koju je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport.

Istakavši da će „u sto škola u Sbiji biti zamenjeni sportski rekviziti, košarkaške table sa obručima i mrežicama, golovi za rukomet i mali fudbal i mreže za odbojku“ i da će te škole dobiti po 40 lopti za svaki sport sa loptom“, on je kazao da je cilj te akcije da se „ojača školski i rekretivni sport“.

Osim toga, najavio je da će đaci imati dodatna dva sportska časa, što je predviđeno državnim akcijom „Sport u školi“ i da će im biti omogućenoi da se besplatno bave nekim od sportova. – Želimo da sport postane način života, vaspitanja i budućnosti mladih, poručio je Udovičić i ocenio da je Srbija, „zahvaljujući ulaganjima u sport, osvojila 136 medalja na međunarodnim takmičenjima u poslednje četiri godine, a da je od 2000. do 2014. osvojila 119 medalja“.

Redovni lokalni izbori u Gradskoj opštini Sevojno, u kojoj su na vlasti naprednjaci sa SPS-PUPS-JS, Novom Srbijom i nekadašnjim URS-om, održaće se drugi put od 2014. godine, kada je nekadašnja mesna zajednica promenila status. Građani će 4.marta izabrati 15 odbornika, koliko broji skupština te jedine gradske opštine u Užicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari