Odbornici GI SDP se ograđuju od Ksenije Božović 1Foto: N1

Odbornici Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda Igor Rajičević i Dušan Milunović danas su osudili i ogradili se od odluke Ksenije Božović da pređe u redove Srpske liste.

„Izjavljujemo da ni nas dvoje odbornika, kao i niko drugi iz GI SDP nije bio upoznat sa prelaskom Ksenije Božović u redove Srpske liste“, saopštili su odbornici ističući da je Božović izdala interese političke inicijative koju je osnovao Oliver Ivanović, prenosi portal Kossev.

Naveli su da su iz medija saznali za postupak Ksenije Božović koja je kako su ocenili prelaskom izdala njih kao odbornike u Skupštini Mitrovica, „sve ljude koji podržavaju njihovu političku borbu za pronalaženje ubice pokojnog Olivera Ivanovića, za istinu i pravdu našeg srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

„Ova naša odluka ni na koji način nije usmerena na razdor jedinstva srpskog naroda, već je doneta radi očuvanja ličnog dostojanstva i dostojanstva ljudi koji su za nas glasali i podržavali“, istakli su Rajčić i Milunović.

Odbornici navode da će u toku dana imati sastanak sa „svim ograncima i rukovodstvom GI SDP“, doneti zaključke u vezi sa njihovim daljim delovanjem, o čemu će obavestiti javnost.

Građanska inicijativa Sloboda, demokratija, pravda „Oliver Ivanović“ ima tri odbornička mesta u Severnoj Mitrovici: Ksenija Božović, Dušan Milunović i Igor Rajčić, uz jednog odbornika GI SDP u Ranilugu.

Građanska incijativa SDP saopštila je danas da je donela odluku da učestvuje na izborima sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista – Aleksandar Vučić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari