Održana sednica Skupštine grada Zaječara 1Foto: www.zaječarinfo.rs

Sa zaštitnim maskama i rukavicama primenjujući mere zaštite odbornici Skupšine grada Zaječara održali su sednicu u strogo kontrolisanim uslovima, a u skladu sa Merama na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja koje je donela Vlada Republike Srbije.

Sednica je održana bez prisustva javnosti, kako se navodi na zvaničnom portalu Grada Zaječara “ samo iz tehničkih razloga koji se tiču ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru na 50, koje je propisala Vlada Republike Srbije imajući u vidu broj odbornika u Skupštini grada“.

Navodi se takođe i da su usvojeni svi predloženi akti koji su bili na dnevnom redu, a koji su pre toga prošli redovnu proceduru.

S obzirom da su javnosti bili dostupni na internet prezentaciji i da su ih Gradsko veće i nadležna radna tela detaljno razmatrala ova akta u fazi nacrta i predloga u prisustvu medija, javnost je bila upoznata o njima.

U informaciji na zvaničnom internet portalu Grada Zaječara navodi se još da su ona doneta „u cilju nesmetanog funkcionisanja Grada Zaječara i gradskih službi što je od posebne važnosti u ovoj situaciji i da je obaveza odbornika Skupštine grada Zaječara  da istovremeno prvi pokažu odgovornost i sačuvaju njeno dostojanstvo i da prvi pošalju poruku građanima da je primena mera zaštite ne samo normalna, već i neophodna u borbi koju država i društvo vode sa ovom velikom pošasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari