Olivera Jovićević: Svi smo na gubitku jer umesto dijaloga imamo agresiju i obračune 1Olivera Jovićević Foto: Medija centar

U društvu u kome nemate normalan dijalog u parlamentu niti na bilo kom drugom institucionalnom nivou, teško je očekivati zdravu debatu na televiziji, kaže za Danas Olivera Jovićević, autorka emisije Upitnik na RTS.

– S tim što je sinoć (utorak, prim nov.), po mom utisku, jedan gost došao sa idejom da minira debatu, a drugi je došao sa strategijom da ode iz emisije. Mislim da je u daljem toku emisije Zoran Lutovac mogao da iskoristi šansu da iznese pred građanima stavove opozicije. Uostalom opozicija stalno traži veći prostor na RTS, ali se lider DS odlučio za napuštanje emisije. To je njegova lična odluka i žao mi je zbog toga, ističe Jovićevićeva.

– Poređenja radi, prošle sedmice u burnoj debati, Miloš Jovanović, predsednik DSS, u duelu sa Markom Đurićem iz SNS, od početka do kraja, napadao je odluke vlasti i branio stavove svoje stranke. Napuštanje emisije, to znaju oni koji se bave javnim nastupom, je poslednja opcija za koju morate imati debele razloge. Da li je neko iz svega politički profitirao, ostavljam gledaocima da procene. Lično mislim da smo svi na gubitku jer umesto dijaloga imamo agresiju i obračune, ukazuje naša sagovornica.

– Naravno da kao autor emisije osećam odgovornost prvenstveno pred gledaocima kojima sam se više puta izvinila. A goste koji su došli sa namerom da od emisije naprave ono što mesecima gledamo u parlamentu, nemoguće je zaštititi od njih samih, dodaje ona.

– Procenjujem da su u budućnosti mogući još veći sukobi i verbalno nasilje u javnom prostoru. Zbog svega toga predložiću uredništvu naše kuće izvesne promene u emisiji. Razmisliću i koliko u uslovima ovako povišene temperature u društvu ima smisla format kakav radim već petnaestu godinu, zaključuje Olivera Jovićević za Danas.

Milenko Jovanov bez komentara za Danas

Novinar Danasa je u toku jučerašnjeg dana više puta pokušao da dobije komentar Milenka Jovanova potpredsednika Srpske napredne stranke o toku i načinu debate u emisiji Olivere Jovićević Upitnik ali se on nije javljao na telefon, niti je odgovarao na poruke što je već postala tradicija u odnosu prema novinarima Danasa . Umesto Danasu Jovanov je na Tviteru napisao: „Znači napadne, prvi upadne u reč. Glumi frajera, a onda u načinu razgovora koji je sam započeo dobije po nosu pobegne iz studija i počne – jadan on, napali ga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari