Olja Bećković o priznanju Šapca Vučiću: Čestitam, kao što je i meni čestitao 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđevic

Aleksandar Vučić je sam sebi dodelio tu nagradu, želeći da se svrsta u red sa ljudima koji su ovo najviše šabačko priznanje dobili kao što su Olja Bećković, Aleksandar Obradović, Milan Jovanović .

To je poručio lider Zajedno za Srbiju i nekadašnji prvi čovek Šapca Nebojša Zelenović, koji je za Danas komentarisao to što je ovogodišnja Aprilska nagrada pomenutog grada za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda dodeljena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Zelenović je istakao da su tu nagradu do sada dobijali istinski borci za demokratiju, prava i slobodu govora.

– Ako neko nije zaslužio da dobije tu nagradu i nikada ne bi ni mogao da dođe u priliku da je dobije, onda je to Aleksandar Vučić – naglasio je Zelenović.

Olja Bećković, autorka emisije Utisak nedelje, koja je nagradu Grada Šapca i zvanje počasne građanke dobila 2015. godine, kratko je za naš list prokomentarisala to što je isto priznanje dobio predsednik republike.

– Čestitam, kao što je i on meni čestitao – rekla je Bećković.

Novinara iz Grocke Milana Jovanovića, kome je 2018. zapaljena kuća i na čija su ulazna vrata pucali nepoznati napadači, zatekli smo pitanjem o dodeli nagrade Aleksandru Vučiću jer, kako je kazao, on nije ni znao da ju je predsednik dobio. Jovanović, kome je Aprilska nagrada dodeljena 2019. godine, podsetio je da je u Šapcu sada na vlasti Srpska napredna stranka, te da Vučić verovatno ima nekakve zasluge.

– Koje su njegove aktivnosti bile u Šapcu i šta je on doprineo, ja to stvarno ne mogu da znam, po čemu je on zaslužio tu nagradu. To biste morali stvarno nekog drugog da pitate. Ja ne mogu da komentarišem tuđu nagradu, malo mi je neprijatno – naveo je Jovanović.

Olja Bećković o priznanju Šapca Vučiću: Čestitam, kao što je i meni čestitao 2

Nakon napomene da je Vučić šabačko priznanje dobio za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda, Jovanovićev komentar bio je „koja je to demokratija u Šapcu, meni je poznato da je u Šapcu sada, kažu, ogromna diktatura“.

– Tako mi se barem građani Šapca žale. Gospodin Zelenović dok je bio, kažu, to je tek onda bila demokratija, sloboda, a sada… Ja ne znam šta oni podrazumevaju pod slobodom – ukazao je Jovanović.

Ipak, on je napomenuo da ne živi u Šapcu, da ne može da zna kako se osećaju građani koji tamo žive, kao i da bi mu bilo neprijatno da bilo šta kaže o njima, te da oni najbolje znaju kako im je i da li je bilo bolje dok je na vlasti bio Zelenović ili sada SNS.

Rediteljka Milena Minja Bogavac, koju je nova naprednjačka vlast u Šapcu smenila sa mesta direktorke tamošnjeg pozorišta po ubrzanom procesu na manje od polovine mandata, kazala je za naš list da je teško smisliti komentar koji svojom kreativnošću, lucidnošću ili duhovitošću, prevazilazi vest o dodeli Aprilske nagrade Aleksandru Vučiću.

– Čestitam predsedniku, a posebno građanima Šapca, jer nije mala stvar preuzeti ubedljivo vođstvo u velikoj konkurenciji takmičenja za najudvoričkiju jedinicu lokalne samouprave. Ako može uz ovaj komentar da se stavi i jedan „emoji“, molim vas, stavite srce – naglasila je Bogavac.

ZZS: Čovek koji je smenio SNS u Topoli nije opozicija

Stranka Zajedno za Srbiju saopštila je juče da Dragan Jovanović, „čovek koji je smenio SNS u Topoli“, nije nikakav lider opozicije i da on to nikada nije bio. Jovanović je čovek koji je 16 godina vladao Topolom i od nje napravio mali privatni grad i politički bankomat, navodi se u saopštenju ZZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari