Omladina Narodne stranke: U vremenu vanrednog stanja na delu ogoljena tiranija 1Foto: Logo

Omladina Narodne stranke najoštrije je danas osudila „iživljavanje režima“ nad devojkom Jovanom Popović, autorkom pesme „Bagra“, koja je već 20 dana bez ikakvog razloga zatočena u pritvorskoj jedinici u Zabeli.

Očigledno je da su oni koji su se osetili prozvano u pomenutoj pesmi, dočekali svojih pet minuta da se osvete i onemoguće Jovani da završi još jednu etapu u svom školovanju, navodi se u saopštenju Omladine Narodne stranke.

Tokom vanrednog stanja i opšte opasnosti po zdravlje i živote ljudi, pokušavamo da što manje kritikujemo vlast, a što više u tišini pomažemo našim komšijama, ali svaka tolerancija ima svoje granice, zbog čega zahtevamo da se prekine sa kršenjem zakona i osnovnih ljudskih prava, dodaje se u saopštenju.

„Jedina stvar koja se u ovom trenutku drži pod kontrolom su mediji, dok sve ostalo pokazuje svoju nefunkcionalnost, što se jasno može videti iz broja obolelih zdravstvenih radnika koji očigledno nisu imali adekvatnu opremu, kao i iz katastrofalnih uslova  u improvizovanoj bolnici na Beogradskom sajmu“, navodi Omladina Narodne stranke.

„Na nama je da zajedno svim snagama prebrodimo ovaj težak period, ali ono što nikako ne smemo zaboraviti jesu sve laži, maltretiranja i širenje panike koji su dolazili iz Vlade Srbije i kabineta predsednika“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari