Organizatori protesta i članovi "1 od 5miliona" 11. juna na protestu "Studenti ne ćute" 1Dejan bagarić Foto: poceloje.rs

Nakon prebijanja studenata Dejana Bagarića u subotu nakon protesta „1 od 5 miliona“, ali i članova Združene akcije Krov nad glavom koji su pretučeni u petak, organizatori protesta i članovi #1od5miliona će u utorak, 11. juna, u 18 časova prisustvovati protestu u Novom Sadu, koji se organizuje kao reakcija na napadnute studente.

Kako se navodi u saopštenju, „Studenti ne ćute“ je parola studentskog protesta, a ona će se čuti i sutra uveče kao znak jedinstva studenata širom Srbije, ali i kao zajednički glas akademske zajednice o teroru vlasti i pojedinaca vlasti.

Fizički napadi na građane i organizatore protesta širom Srbije u proteklih nekoliko meseci, a sada i na studente samo je reakcija na atmosferu koju vlast kreira medijskim linčovanjem nesitomišljenika, kažu organizatori.

„Zbog toga ćemo sutra zajedno reći ‘Stop krvavim košuljama’, kako se više ne bi ponavljalo hapšenje, prebijanje ili maltretiranje ljudi koji ne razmišljaju isto kao i vladajuća koalicija, a pogotovo deca i studenti“, ističu oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari